Bljesak.info na utakmici LP u Salzburgu

Dedić: Naš cilj je ostati u Europi

"Naš cilj je da ostanemo u Europi, imamo još dvije utakmice, protiv Real Sociedada i Benfice pa ćemo vidjeti", rekao je Dedić.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2023. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to drugi susret RB Salzburga i Intera u kratkom periodu i još jedna pobjeda ekipe Simonea Inzaghija. Nakon što je u prvom susretu bilo 2:1, u drugom je Inter slavio minimalno 1:0. Pobjeda na Red Bull Areni ostvarena pred 30.700 gledatelja ima svoju težinu za Inter jer je ovaj klub sada osigurao prolazak u nokaut fazu Lige prvaka.

U početnoj postavi Red Bulla prava mala kolonija igrača s prostora bivše države. Kapetansku traku je nosio reprezentativac BiH, Amar Dedić, dok je u vrhu napada bio mladi hrvatski internacionalac Roko Šimić. Strahinja Pavlović (Srbija) je igrao na poziciji stopera, priliku od prve minute dobio je i Luka Sučić. 

Red Bull je većim dijelom utakmice bio opasniji sastav, njegovi igrači su imali nekoliko dobrih prilika. Prijetili su Šimić, Konate, Dedić u 66. minuti.

Stvari su se počele mijenjati kada je igru ušao Lautaro Martinez. Inter je u posljednjih 15- tak minuta postajao sve opasniji. Thuram, Asllani, sam Martinez su imali svoje prilike, prije nego što će doći trenutak odluke.

Barella je šutirao, lopta je pogodila u ruku Bidstrupa. Nizozemac Gozubuyuk je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač je
bio Martinez. Red Bull Salzburg je ostao bez bodova ali i bez šanse za plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Ipak tu je Liga Europe za koju će se sastav iz Salzburga boriti protiv Benfice s kojom se sastaje u posljednjem šestom kolu na domaćem terenu. Nakon utakmice se novinarima iz BiH, među kojima je bila ekipa portala Bljesak.info obratio Amar Dedić.

"Dogodio se taj penal i to je to. Tu se sada ne može ništa promijeniti. Volio bih nekako da sam više sudjelovao u tim ofenzivnim akcijama svoje ekipe, ali dobro. Ja sam takav igrač, volim da igram, hoćeš uvijek da si na lopti, ali dobro. Naš cilj je da ostanemo u Europi, imamo još dvije utakmice, protiv Real Sociedada i Benfice pa ćemo vidjeti", rekao je Dedić.

Danac Mads Bidstrup je na kraju utakmice ostao tragičar. S obzirom na to da je upravo njega lopta pogodila u ruku.

"Sitnice su te koje mogu odlučiti jednu ovakvu utakmicu. Imali smo stvarno dobrih trenutaka, ali je nedostajala završnica. Kažnjeni smo za svoje greške. Dobro smo parirali iskusnoj ekipi Intera, onda se dogodi taj jedanaesterac. Naravno da boli. Idemo dalje. želimo ostati u Europi i to uz naše navijače možemo ostvariti."

Kopirati
Drag cursor here to close