Pumuckl

Debi iz snova: Postigao gol nakon prva dva kontakta s loptom

Josh Sargent rođen je u američkoj državi Missouri, u sportskoj obitelji, a u Bremen je došao 2017. godine. Jedan je od onih mladih američkih nogometaša, uz Christiana Pulisica, koji puno obećavaju.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josh Sargent (18) je američki nogometaš koji nastupa za njemački klub Werder iz Bremena. Zbog svojih dobrih igara u drugoj momčadi Werdera, koja se natječe u regionalnoj ligi, Sargent je prebačen u prvi tim i odmah su svi profitirali.

U utakmici 14. kola Bundeslige momčad trenera Floriana Kohfeldta svladala je Fortunu Düsseldorf s 3:1, čime su prebrodili manju krizu rezultata, a Sargent je u 76. minuti dobio svoju šansu za prvi nastup u elitnom natjecanju. Dvije minute kasnije, nakon što je loptu dotaknuo tek drugi put, postigao je svoj prvi gol.

Josh Sargent  rođen je 2000. godine u američkoj državi Missouri, u sportskoj obitelji, a u Bremen je došao 2017. godine. Jedan je od onih mladih američkih nogometaša, uz Christiana Pulisica, koji puno obećavaju. Na  FIFA U-20 World Cup turniru, u svibnju prošle godine postao je sa 17 godina najmlađi američki strijelac u povijesti.

Zbog njegove crvene kose, u Njemačkoj su mu dali nadimak Pumuckl, prema popularnom crtanom junaku iz serije za djecu.

Za Werder su još strijelci bili i Kevin Möhwald (1:0) i Martin Harnik (2:1), dok je za Fortunu gol postigao Lukebakio (za 1:1) iz jedanaesterca.

Momčad iz Bremena trenutačno je na sedmom mjestu bundesligaška tabele, dok je Fortuna Düsseldorf na samome dnu (18.).

Kopirati
Drag cursor here to close