Gdje je lopta?

Zbog video tehnike: Borussia (M) i Werder igrali bijelom loptom na snijegu

VAR tehnika ne bi više mogla ''pratiti'' loptu nove boje, a promjena kompleta lopti kojima se igra, u pravilu se izvršie na poluvremenu, kako bi sakupljači lopti na vrijeme dobili dovoljan broj ovih rekvizita za nogometnu igru.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2018. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji... Tako nekako mogla bi se definirati zabuna koja je nastala na utakmici između Borussije M'gladbach i Werdera iz Bremena, a odnosila se na boju nogometne lopte kojom se igra na snijegom pokrivenom terenu.

Naime, u pravilu se na snijegu igra crvenom loptom, a ne klasičnom ''bijelom'', međutim na ovoj je utakmici mećava ojačala u drugom poluvremenu, ali tada se lopta više nije mogla mijenjati.

S jedne strane VAR tehnika ne bi više mogla ''pratiti'' loptu nove boje, a promjena kompleta lopti kojima se igra, u pravilu se izvrši na poluvremenu, kako bi sakupljači lopti na vrijeme dobili dovoljan broj ovih rekvizita za nogometnu igru, podsjeća Bild.

Primjerice, ako bi se u tijeku poluvremena htjelo prijeći na crvene lopte, tehnika koja podržava „Hawk-Eye“ zahtijevala bi dulji prekid utakmice, kako bi se sve podesilo novoj boji lopte.

Na poluvremenu utakmice snijeg nije bio tako jak i nijedna momčad se nije požalila na nevidljivost lopte tako da se nastavilo igrati klasičnim loptama.

Domaćini su u drugom poluvremenu prokockali vodstvo od 2:0, a prilikom izjednačujućeg gola za Werder (Johannsson u 79. minuti) domaći vratar vjerojatno nije mogao razlikovati loptu od snježnog zastora.

Međutim, ne treba zaboraviti da su jednaki uvjeti vladali za obje momčadi, tako da se na rezultat ne može nitko žaliti. Najteže je ipak bilo navijačima pratiti tijek igre u drugom poluvremenu, jer su mogli samo pretpostavljati gdje se lopta točno nalazi. Iz pozicije nogometaša na terenu i TV kamera, stvari su za nijansu povoljnije. Na 20. redu tribina, možeš samo pretpostavljati što se događa...

Kopirati
Drag cursor here to close