Konferencijska liga

Debakl klubova iz regije

Najšokantnije je ispadanje hrvatskog predstavnika Osijeka koji je domaćim porazom u Gradskom vrtu 0:2 ispao od kazahstanskog Kizilžara, 12. momčadi kazahstanskog prvenstva.
Sport / Nogomet | 29. 07. 2022. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 12 klubova s prostora bivše Jugoslavije ispalo je u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Mostarski Zrinjski jedini je klub iz BiH koji je ostao u Europi tako što je pobijedio albansku Tiranu ukupnim rezultatom 4:2. Velež je šokirao navijače ispadanjem od Malteškog Hamruna koji je s dva puta po 1:0 pobijedio bh. predstavnika, a ispala je i Tuzla City koja je bila veliki autsajder protiv nizozemskog AZ-a.

Najšokantnije je ispadanje hrvatskog predstavnika Osijeka koji je domaćim porazom u Gradskom vrtu 0:2 ispao od kazahstanskog Kizilžara, 12. momčadi kazahstanskog prvenstva.

Od hrvatskih klubova ispala je i Rijeka, ali od puno ozbiljnijeg suparnika - švedskog Djurgardena koji je na Rujevici slavio s 2:1, a u uzvratu pred svojim navijačima s 2:0. Hrvatska je tako ostala na Hajduku u trećem pretkolu Konferencijske lige i Dinamu koji je prošao u treće pretkolo Lige prvaka, piše Index.hr.

Senzacionalno je ispao srpski predstavnik Radnički iz Niša koji je tri puta vodio protiv malteške Gzire, primio gol u 102. minuti za produžetke pa ispao nakon jedanaesteraca. Čukarički je prošao dalje, a Crvena zvezda i Partizan tek počinju natjecanje.

Slovenci su doživjeli pravi pomor klubova jer su ispali Olimpija (od rumunjskog Sepsija), Koper (od Vaduza iz Lihtenštajna) i Mura (od irskog St Patricka). Maribor je jedini preostali slovenski predstavnik u europskim natjecanjima, igra u trećem pretkolu Europa lige.

Islandski Breidablik izbacio je crnogorsku Budućnost, a Sutjeska iz Nikšića ispala je od KI-ja, kluba s Farskih Otoka pa su svi crnogorski klubovi završili europsko natjecanje. Makedonija GP očekivano je izgubila od CSKA iz Sofije, ali Makedonci i dalje imaju dva predstavnika u Europi - Shkupi u Europa ligi i Shkendiju u Konferencijskoj ligi.

Ballkani, koji je s ukupnih 10:0 izbacio La Fioritu iz San Marina, jedini je kosovski predstavnik u Europi nakon očekivanog ispadanja Drite od belgijskog Antwerpa.

Rezultati 2. pretkola Konferencijske lige:

Osijek (Hrvatska) - Kizilžar (Kazahstan) 2:3 ukupno

Rijeka (Hrvatska) - Djurgarden (Švedska) 1:4

Radnički (Srbija) - Gzira (Malta) 5:5 (1:3 penali)

Čukarički (Srbija) - Racing Union (Luksemburg) 8:1

Velež (BiH) - Hamrun (Malta) 0:2

Tuzla City (BiH) - AZ Alkmaar (Nizozemska) 0:5

Zrinjski (BiH) - Tirana (Albanija) 4:2

Olimpija (Slovenija) - Sepsi (Rumunjska) 3:3 (2:4 penali)

Koper (Slovenija) - Vaduz (Lihtenštajn) 1:2

Mura (Slovenija) - St Patrick (Irska) 1:1 (6:5 penali)

Budućnost (Crna Gora) - Breidablik (Island) 2:3

Sutjeska (Crna Gora) - KI (Farski Otoci) 0:1

Makedonija GP (Makedonija) - CSKA Sofia (Bugarska) 0:4

Shkendija (Makedonija) - Valmiera (Latvija) 5:2

Ballkani (Kosovo) - La Fiorita (San Marino) 10:0

Drita (Kosovo) - Antwerp (Belgija) 0:2

Kopirati
Drag cursor here to close