Kvalifikacije

Debakl Hajduka, Rijeka i Osijek idu dalje

Nakon što je splitski Hajduk doživio veliku blamažu u Kazahstanu, u treće pretkolo Konferencijske lige prošli su Rijeka i Osijek. Najozbiljnijeg protivnika od tri hrvatska kluba imali su Osječani...
Sport / Nogomet | 29. 07. 2021. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hajduk Split / Hajdukovci su se još jednom obrukali u Europi

Nogometaši Hajduka završili su svoj ovosezonski europski put u drugom pretkolu Konferencijske lige, jer ga je kazahstanski Tobol pobijedio s 4:1 u produžetku i tako nadoknadio dva gola zaostatka iz prve utakmice.

Do 56. minute bilo je 0:0, a tada je Tobol u u 11 minuta postigao tri pogotka. Vodeći pogodak za domaće postigao je Dušan Jovančić, a potom je Igor Sergejev bio precizan u 61. i 67. minuti za 3:0.

Hajduku je nadu donio Emir Sahiti koji je smanjio na 1:3 u četvrtoj minuti sučevog dodatka i tako odveo utakmicu u produžetak. Konačnih 4:1 i prolaz Tobolu u treće pretkolo donio je Aškat Tagibergen u 118. minuti.

Nakon ovog neočekivanog poraza, navijači Hajduka poručili su igračima da se ne vraćaju u Split.

Rijeka je pobijedila Gziru 1:0 na Rujevici u uzvratu 2. pretkola i izborila dvije utakmice sa škotskim Hibernianom.

Rijeka je do pobjedničkog pogotka došla u 27. minuti, kad je nakon ubačaja Ivana Tomečaka loptu u mrežu poslao Josip Drmić.

Tako su Riječani s ukupnih 3:0 prošli u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Dvije utakmice, 180 minuta igre i jedan gol na susretu Osijeka i Pogona u 2. pretkolu Konferencijske lige. Taj jedan zabio je Laszlo Kleinheisler u 44. minuti i bio je dovoljan domaćinu za ukupnih 1:0 i plasman u sljedeće kolo u kojem ih očekuje bugarski CSKA iz Sofije.

Slovenac Bohar sjurio se pred kraj poluvremena prema kaznenom prostoru po desnoj strani, pogledao prema sredini i poslao prizemnu loptu kroz kazneni prostor. Na nju je natrčao Laszlo Kleinheisler i preciznim udarcem s 13 metara pogodio donji lijevi kut gostujućeg gola za vodstvo Osijeka. Ispostavilo se da je to dovoljno za prolaz.

Kopirati
Drag cursor here to close