Hrvati uspješni

Hajduk, Rijeka i Osijek vrlo dobri u Konferencijskoj ligi

Hajduk je u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige na Poljudu s 2:0 pobijedio kazahstanski Tobol, a junak je s dva gola bio Marin Ljubičić.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2021. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk je pobjedom otvorio novu europsku sezonu pred 11 tisuća gledatelja na Poljudu.

Splitski Bili su u prvom su susretu 2. pretkola Konferencijske lige na Poljudu pred svladali kazahstanski Tobol sa 2:0 (1:0).

Strijelac oba gola bio je Marin Ljubičić (21, 53). Mladi Hajdukov centarfor prvi se put u strijelce upisao sredinom prvog poluvremena, na dodavanje Sahitija.

Na 2:0 Ljubičić je povisio početkom nastavka, Lovrencsics je uputio upotrebljiv prizemni ubačaj s desne strane na koji je Hajdukov napadač na vrijeme natrčao i s pet metara još jednom poentirao.

Pobjednik susreta Hajduk - Tobol u 3. će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda ciparskog Apollona iz Limassola i slovačke Žiline (prva utakmica 3:1 gostujuća pobjeda Žiline).

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige kao gosti svladali maltešku Gziru United sa 2:0 (0:0).

Strijelci za Rijeku bili su Bušnja (57) i Ampem (77).

U vodstvo je Rijeka stigla u drugome dijelu preciznim udarcem Bušnje s vrha kaznenog prostora nakon prodora i povratne lopte Tomečaka.

Prednost je povećao Ampem koji je iskoristio odličnu reakciju Obregona koji je oteo loptu domaćem vrataru i zatim uposlio svog novog suigrača koji je sa 10-ak metara pogodio prazan gol.

Pobjednik susreta Rijeka - Gzira United u 3. će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i andorske Santa Colome (prva utakmica 3:0 za Škote).

Poljski klub Pogon Szeczecin i Osijek odigrali su 0:0 u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige.

Nenad Bjelica i društvo uspjeli su sačuvati mrežu netaknutom na neugodnom gostovanju u Poljskoj pred uzvrat na gradskom vrtu sljedeći tjedan.

Bjelica je zaigrao u svojih "europskih 3-5-2", koje je testirao i patentirao s Dinamom u Ligi prvaka i uspio ostati neporažen u Poljskoj.

Ukupni pobjednik dvoboja Osijek - Pogon u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja bugarskog CSKA iz Sofije i latvijske Liepaje (prva utakmica u Sofiji 0:0).

Kopirati
Drag cursor here to close