Tehnika spavanja

Danija Olma u Leipzigu čeka savladavanje vještine spavanja na rate!

"U konačnici, dnevno treba spavati pet puta po 90 minuta i ne biste se smjeli buditi za vrijeme trajanja jednog ciklusa sna", kaže Julian Nagelsmann, trener Leipziga.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Media Referee / Dani Olmo

Umjesto u svojoj voljenoj Barceloni ili talijanskom velikanu Milanu, Dani Olmo će karijeru će nastaviti u njemačkom Leipzigu.

Sapunica je trajala mjesecima i došla je svojem finalu, a na kraju je Leipzig bio klub koji je ponudio najbolje uvjete samom igraču i zadovoljio apetite Dinama. Detalji oko njegovo prelaska su poslovna tajna, a vrijednost transfera razlikuje se u pojedinim medijima u par milijuna.

Dio prostora Olmov transferu posvetili su i talijanski novinari, jer su neki od njih bili uvjereni da bi Španjolac trebao završiti u Milanu. To se nije dogodilo, a Gianluca Di Marzio, poznati talijanski novinar kada su u pitanju transferi, otkrio je mogući razlog.

'Olmo je bio velika Milanova želja, ali nije otišao na San Siro jer su njegovi agenti tražili ogromnu proviziju. Nevjerojatno je da su tražili čak 11 milijuna eura od Milana za završavanje ovog posla', rekao je Di Marzio na Sky Sportu.

'Njemu je najgore jer se morao odlučiti. Imao je nekoliko jako dobrih ponuda i odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazati sve ono što je pokazivao u Dinamu. Dosta se emotivno oprostio od ekipe, ali to je život. Mi moramo bez njega, a on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje', rekao je trener Bjelica pa opisao rastanak:

'Pozdravio se s dečkima. Pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško. To je klub koji je na vrhu Bundeslige i jako dobro razvija igrače. Svake godine su sve bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i Olmo će se tamo sigurno razviti.'

I dok se čeka službena potvrda ovog Dinamovog transfera stoljeća, Danija Olma u Leipzigu čeka uzbudljiv rad s mladim trenerom Julianom Nagelsmannom (32).

Foto: dpa / Julian Nagelsmann (RB Leipzig)

Ovaj mladi stručnjak stalno traži nove izazove i uvodi neobične inovacije.

Tako je uoči predstojećeg ligaškog okršaja s Eintrachtom organizirao seminar o spavanju za svoje prvotimce.

"U konačnici, dnevno treba spavati pet puta po 90 minuta i ne biste se smjeli buditi za vrijeme trajanja jednog ciklusa sna", kaže Nagelsmann.

Da tehnika spavanja nije nebitna svjedoči i praksa velikog Cristiana Ronalda (34), koji također nikad ne spava osam sati u komadu.

Pored spoznaje da bi spavanje trebalo biti u obrocima, nogometaši RB Leipziga su na seminaru spoznali i kako pola sata prije sna treba izbaciti mobitele iz ruku, a poželjno je i ne gledati televiziju.

Kopirati
Drag cursor here to close