Pehisti

Dani Olmo i Alvaro Morata tragičari Furije

I asistent Olmo i stijelac Morata postali su istinski tragičari Crvene furije. Naime, prilikom izvođenja jedanaesteraca Dani Olmo je prebacio vrata, a Moratin udarac obranio je Donnarumma, čime je Italija otišla u finale.
Sport / Nogomet | 07. 07. 2021. u 00:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Alvaro Morata u 80. minuti na asistenciju Danija Olma postigao gol Italiji u polufinalu Eura, postao je najbolji španjolski strijelac u povijesti europskih prvenstava.

To mu je bio šesti gol kojim se na vrhu odvojio od Fernanda Torresa koji je ostao na pet.

Ujedno je postao prvi Španjolac koji je zabio i za klub i za reprezentaciju na Wembleyu.

Međutim, i asistent Olmo i stijelac Morata postali su istinski tragičari Crvene furije.

Naime, prilikom izvođenja jedanaesteraca Dani Olmo je prebacio vrata, a Moratin udarac obranio je Donnarumma, čime je Italija otišla u finale.

Foto: AP / Dani Olmo

Dani Olmo je odigrao sjajnu utakmicu, bio je najbolji na terenu, ali to će brzo pasti u zaborav, a njegov promašaj s bijele točke ući će, nažalost, u anale Eura.

Spomenimo da je Italija do jedinog naslova europskog prvaka stigla 1968. kao domaćin. Nakon toga su Talijani poraženi u finalu 2000. (Francuska) i 2008. (Španjolska).

Španjolci ostaju na tri naslova (1964., 2008., 2012).

Talijani će u finalu igrati protiv boljeg iz polufinalnog okršaja Engleske i Danske, koji je na rasporedu večeras (srijeda) u 21 sat na Wembleyju.

Finale će biti odigrano na istom stadionu u nedjelju, 11. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close