Susreti danas

Velež će pokušati prekinuti niz od četiri uzastopna poraza protiv gradskog rivala

Velež će u ovom meču pokušati prekinuti niz od četiri uzastopna poraza protiv gradskog rivala. Velež je trenutno petoplasirana ekipa prvenstva, dok je Zrinjski četvrti sa utakmicom manje od rivala.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 09:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaostali susreti 2. i 3. kola nogometne Prmijer lige Bosne i Hercegovine, u kojima će snage odmjeriti Zrinjski i Velež (16.30), te Borac i Sarajevo (19.00), igraju se danas u Mostaru i Banjoj Luci.

Velež će u ovom meču pokušati prekinuti niz od četiri uzastopna poraza protiv gradskog rivala. Velež je trenutno petoplasirana ekipa prvenstva, dok je Zrinjski četvrti sa utakmicom manje od rivala. 

Derbi kola u Banjoj Luci igrat će prvoplasirani Borac i drugoplasirano Sarajevo. Nakon devet odigranih kola Borac zauzima prvo mjesto sa osam pobjeda, dok je Sarajevo na omjeru od šet pobjeda, jednog remija i dva poraza. Sarajevo će sigurno u ovaj meč ući sa visokom dozom motivacije, s obzirom na visoku pobjedu prošle sedmice protiv gradskog rivala Željezničara. 

''Derbi protiv Sarajeva dočekujemo u dobrom raspoloženju. Ostvarili smo osam pobjeda, a na tri posljednje utakmice nismo primili gol, što može da nas raduje. I Sarajevo je u dobroj formi, pripao im je gradski derbi, bili su efikasni, igraju direktno prema golu, tako da očekujem kvalitetnu utakmicu'', kazao je jučer trener Borca Vinko Marinović.

Trener Sarajeva Simon Rožman napominje da je Borac prvi na tabeli,  te da je to kompaktna ekipa kojoj je teško zabiti gol.

''Mislim da smo našli neke segmente igre gdje bi morali naći dosta prostora za sebe, a sa druge strane obratiti pažnju na obje strane na bočnim pozicijama sa kojih Borac postiže dosta golova. Dobro smo se spremili za njihovu igru'', izjavio je Rožman.  

Obje ekipe imaju najviše ciljeve u ovoj sezoni i sigurno je da gledatelje očekuje zanimljiv meč. 

Kopirati
Drag cursor here to close