"U protivnom je pobjeda nevažna"

Dambrauskas: Slijedi nam još pet finala

"Moramo pobijediti jer će u protivnome ovo slavlje protiv Dinama postati nevažno. Ponovit ću još jednom. Ostalo nam je pet utakmica do kraja, a to je pet finala za nas", kazao je Dambrauskas.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2022. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mislim da je najvažnija pobjeda, tri boda, da smo i dalje u utrci za prvo mjesto, rekao je za Arenu Sport Nikola Kalinić, strijelac odlučujućeg pogotka na Poljudu.

U zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL Hajduk je svladao Dinamo 1:0 i ostao u igri za naslov. Ovom pobjedom treći Hajduk je stigao na 62 boda, četiri manje od vodećeg Dinama, a dva manje od drugog Osijeka.

"Svi smo zaslužni za ovo slavlje. Svaki od nas igrača, kao i naši navijači. Zahvalio bih svima. Okrećemo se sljedećoj utakmici u nedjelju. Moramo pobijediti ako mislimo nastaviti borbu za prvo mjesto", dodao je Kalinić.

O nedjeljnom dvoboju u Koprivnici već razmišlja i trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

"Čeka nas teška utakmica kod Slaven Belupa jer nećemo imati Kalinića i Livaju. No, moramo pobijediti jer će u protivnome ovo slavlje protiv Dinama postati nevažno. Ponovit ću još jednom. Ostalo nam je pet utakmica do kraja, a to je pet finala za nas".

O derbiju je rekao:

"Imali smo puno planova prije ove utakmice, ali sve se na kraju svodilo na to da moramo pobijediti. I uspjeli smo u tome. Bili smo bolji, ali već sada razmišljam o sljedećoj utakmici. Bilo je kartona, slomljenih noseva, krvavih glava... Dali smo sve od sebe. Ostavili smo srce na terenu za ovu pobjedu i moji igrači su pravi heroji. Poginuli bi na terenu da su trebali".

Trener Dinama Željko Kopić čestitao je Hajduku na pobjedi.

"Mi smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali nismo iskoristili određene šanse. Mogli smo i izjednačiti nakon primljenog gola. I sve se na kraju svodi na to iskoristiš li svoje prilike ili ne. Nemam velikih primjedbi. Bilo je prilika koje nismo iskoristili. Ne može obrana sve iznijeti, treba dati gol".

Dinamo u nedjelju gostuje kod Gorice.

"Ova je utakmica bila izuzetno bitna, ali imamo još pet utakmica. Idemo se pripremiti za utakmicu u nedjelju. Imamo dovoljno vremena da napravimo u Gorici sve da dođemo do tri boda. I dalje smo mirni, na takav način ulazimo u ovu završnicu prvenstva. U dobroj smo situaciji jer i dalje ovisimo sami o sebi".

"Bili su spretniji za taj jedan gol. Srećom u nedjelju je već sljedeća utakmica u kojoj ćemo se iskupiti navijačima", dodao je Marko Tolić.

Kopirati
Drag cursor here to close