Za pola sata četiri gola

Dambrauskas: Nemamo vremena predugo biti razočarani

"Slijede nove utakmice, nemamo vremena dugo biti razočarani, moramo raditi dalje, biti bolje u sljedećim dvobojima" istakao je između ostalog Dambrauskas.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2022. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sat vremena utakmice na Maksimiru, Hajduk je vodio 1:0, dobrim dijelom drugog poluvremena, tih 15-tak minuta utakmicu i pod kontrolom, a onda je trener Valas Dambrauskas napravio trostruku izmjenu.

Možda pomalo čudno jer Hajduk je u tom trenutku vodio, na terenu se i stabilizirao nakon prvog poluvremena u kojem je lutao. I onda se sve počelo raspadati munjevitom brzinom. Dambrauskas je po prvi put nakon šest mjeseci na teren poslao momčad s tri stopera i dva beka. Posljednji je put takvu formaciju izveo u veljači protiv Rijeke na Poljudu. Gosti su lakoćom slavili 3:1. Sada je Dinamo slavio 4:1. Da je netko ponudio navijačima Dinama taj rezultat pola sata prije kraja, teško bi ga ozbiljno shvatili.

"Raspali smo se u tri minute, ali čestitam svojim dečkima. Poslije Dinamovog preokreta na 2:1 opet smo počeli igrati, imali jednu veliku prilike Livaje. Žao mi je, ovo je moja odgovornost. Nisam trener koji će braniti rezultat 2:1, tražim solucije, želio sam izjednačenje i preuzeo rizik. I krajem prošle sezone je u finišu bilo 1:1, krenuli smo na sve ili ništa, pa primili dva gola, slično je bilo i danas. Nismo momčad koja se želi braniti, tko zna što će se dogoditi sljedeći put. Dinamo je bolja momčad, rezultat sve kaže, ali mislim da smo s malo više sreće mogli imati bolji rezultat.

Puno puta smo igrali ovdje, ali danas smo imali najviše pravih zicera. Imali smo te prilike Biuka, pa onu Livaje u samoj završnici, on to valjda od sto puta zabije svih sto puta, no sada je bilo drugačije. Slijede nove utakmice, nemamo vremena dugo biti razočarani, moramo raditi dalje, biti bolje u sljedećim dvobojima" istakao je između ostalog Dambrauskas.

Kopirati
Drag cursor here to close