Katar 2022

Daliću preostala 24 sata za prijavu proširenog popisa za SP

Zlatko Dalić do petka mora poslati prošireni popis putnika za Katar na kojem će biti između 35 i 55 imena. Kasnije će imati još tri tjedna za skratiti ga na 26 imena.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2022. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dailć do petka, 21. listopada, moraju predati širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo u Katru, a poslije će imati još tri tjedna za konačnu listu.

Dakako, nije u pitanju samo Dalić - svi izbornici morat će do sutra poslati preliminarni popis na kojem mora biti najmanje 35 imena, odnosno ne više od 55.

Rok za zaključni popis je 14. studeni u 20 sati, a na njemu će biti ukupno 26 nogometaša, što je rekordan broj dozvoljenih putnika na Mundijal u povijesti, međutim u zapisniku će moći biti 23 igrača za svaku utakmicu, dok će preostala trojica morati na tribine.

Za sad se još ne zna koliko će koji izbornik igrača prijaviti, a FIFA ih neće javno objaviti, ali šuška se kako bi Zlatko Dalić mogao iskoristiti svih 55 mjesta za inicijalnu prijavu, pišu hrvatski mediji.

FIFA je ovu praksu uvela po ugledu na FIBA-u zbog zgusnutog rasporeda natjecanja i sve češćih ozljeda nogometaša pa će tako izbornici u slučaju ozljede nekog od mogućih putnika, imati već pripremljen "bazen“ iz kojeg će moći pozvati zamjene.

Dalić je po objavi svojeg posljednjeg popisa, onog za Ligu nacija u rujnu najavio kako je to vjerojatno njegov završni popis za put u Katar.

Rujanski popis reprezentacije Hrvatske

Vratari: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Ivica Ivušić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Kopirati
Drag cursor here to close