Nema euforije

Dalić: Ostat ćemo čvrsto na zemlji

Pobjedom nad Austrijom 3:1 u Beču hrvatski nogometaši osigurali su prvi put u povijesti plasman na završni turnir Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić prezadovoljan je svojim izabranicima, ali upozorava na stvaranje euforije.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Veliki rezultat i pobjeda u teškoj utakmici. Poveli smo, ali onda primili gol te je uslijedila velika borba. Čestitke dečkima koji su uložili maksimalan trud. Hvala dečkima na svemu, ali i svima oko reprezentacije koji su dio ovog ambijenta. Nema ljepšeg nego kad dođe 25 tisuća Hrvata na gostovanje i navijaju", rekao je hrvatski izbornik Vatrenih Zlatko Dalić za Novu TV nakon utakmice.

Komentirao je ozljedu Marcela Brozovića, koji je napustio igru već u 17. minuti.

"Vjerojatno je Brozoviću istegnuta zadnja loža, slijedi pauza od 3-4 tjedna. Poremetilo nas je to, morali smo raditi rošade u veznom redu. Žao mi je što mu se to dogodilo, ali bit će spreman za Svjetsko prvenstvo", optimističan je Dalić.

Pohvalio je veliki broj kvalitetnih igrača na koje može računati u ovom trenutku.

"Imamo širok izbor igrača, sve je to nekako podjednako i detalji presuđuju tko će igrati. Imamo izbor napadača, veznih, obrambenih, oduševio me Stanišić večeras iako je Juranović sjajan tamo. Nismo radili te izmjene napamet. Želimo da su svi unutra i aktivni, da su svi u ekipi".

Osvrnuo se i na činjenicu da Liga nacija nikad nije bila njegovo omiljeno natjecanje.

"Liga nacija je bila frustrirajuća, sve kritike sam dobivao zbog nje, ali sad smo sve vratili. Sretan sam i zadovoljan, ali nema euforije, kao što nema tragedije. Ostat ćemo čvrsto na zemlji, ovo je lijepo, imamo samopouzdanje i idemo nešto napraviti", zaključio je hrvatski izbornik.

Inače, Liga nacija startala je nakon Svjetskog prvenstva 2018. Do sada se na završne turnire uspjelo plasirati devet različitih europskih reprezentacija: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Francuska, Španjolska, Italija, Belgija i Hrvatska.

Deseta u elitnom društvu može postati i Mađarska koja u zadnjem kolu ovog ciklusa kod kuće u Budimpešti dočekuje Italiju.

Kopirati
Drag cursor here to close