Franjevački samostan svetog Petra i Pavla

Dalića ugostili livanjski franjevci

ovod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ovaj izbornik sa svojom nogometnom momčadi već dugo niže.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2023. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franjevački samostan svetog Petra i Pavla, Gorica - Livno, ugostio je u utorak, 3. siječnja, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. Povod su bili, kako piše Index.hr., sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ovaj izbornik sa svojom nogometnom momčadi već dugo niže, a gorički fratri kao dobri susjedi (roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu) htjeli su mu i osobno čestitati.

Dobrodošlicu Daliću među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik nogometne reprezentacije, a da "pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj".

Čestitkama se pridružio i banjalučki biskup, mons. dr. fra Marko Semren pročitavši tekst posvete iz knjige "Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006." koju je poklonio Daliću i u kojoj, između ostalog, piše:

"Uime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!".

Kopirati
Drag cursor here to close