Liga nacija

Dalić sprema iznenađenje u početnoj postavi za polufinale?

Vatreni su odradili posljednji trening pred polufinale Lige nacija, a Dalić navodno sprema iznenađenje za Nizozemce. Jedan sjajni Dinamovac bi trebao igrati na lijevom krilu...
Sport / Nogomet | 14. 06. 2023. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trening hrvatske vrste u Rotterdamu je bio otvoren prvih 15 minuta, međutim kako kamp nije posve zatvoren, već s jedne strane ogradu čini drveće, bilo je znatiželjnika koji su pratili cijeli trening, te tako mogli otkriti koji sastav Dalić uigrava.

Ozljeda Joška Gvardiola i odlazak Marka Livaje iz reprezentacije sasvim sigurno natjerali su Dalića na promjenu planova. Dio medija je objavio kako hrvatski strateg priprema iznenađenje za "Oranje" što mu se nije svidjelo.

"Vraćam se na istu temu, objavljuju se sastavi, ali to je vaš posao. Telefoni rade, zove se i pita se, to je vaše. Hvala vam na tome", kazao je na novinarskoj konferenciji uoči treninga.

Prema najnovijim izvještajima, u prvih 11 najveće iznenađenje trebao bi biti kreator zagrebačkog Dinama – Luka Ivanušec, javlja Sport Klub.

Ivanušec je jedan o povratnika u reprezentaciju, a mjesto je zavrijedio briljantnim nastupima u modrom dresu. Pretpostavlja se kako će on konkurirati na poziciji lijevog krila koju uobičajeno zauzima Ivan Perišić.

Međutim, unatoč tome što bi Dinamovac trebao igrati na Perišićevoj poziciji, ne znači da će Omišanin utakmicu započeti s klupe. Dalić navodno priprema sličnu taktiku kao i u utakmici za broncu na Mundijalu u Kataru.

Podsjećamo, Perišić je tada započeo utakmicu u zadnjoj liniji, na poziciji lijevog bočnog dok je na krilu također igrao jedan, tadašnji Dinamovac – Mislav Oršić.

Izostankom Joška Gvardiola, kao njegova logična zamjena spominjao se stoper Sassuola, Martin Erlić, međutim prema nekim najavama, moguće je da vidimo i Domagoja Vidu u startnoj postavi.

Ostatak momčadi predvođen veznim redom Modrić – Brozović – Kovačić, trebao bi ostati isti kao u Kataru, s Livakovićem na golu, Juranovićem i Šutalom na preostale dvije obrambene pozicije dok bi se uz Ivanušeca u napadu trebali naći Pašalić na desnom krilu te Andrej Kramarić na poziciji 'devetke'.

Utakmica počinje večeras (srijeda) u 20:45 na De Kuip stadionu u Rotterdamu.

Kopirati
Drag cursor here to close