Hrvatski izbornik

Dalić o Modriću: Njegova igra je savršenstvo nogometa

U svakom je smislu superioran
Sport / Nogomet | 13. 06. 2023. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je po prvi puta nastup na završnom turniru Lige nacija. Uoči nastupa u Nizozemskoj o očekivanjima od Vatrenih i o kapetanu Luki Modriću govorili su izbornik Zlatko Dalić i Andrej Kramarić.

''U svakom je smislu superioran - taktičkom, tehničkom i trkačkom tako da jednostavno ne možemo naći nikakvu manu i zamjerku Luki Modriću i njegovoj igri nego samo pohvale i da je to savršenstvo nogometa'', rekao je izbornik.

''Za mene osobno da ću jednog dana moći reći djeci da sam igrao uz njega, da samo bili u istoj ekipi, da smo dijelili svlačionicu, lopte, golove, veselje,... Stvarno nešto posebno. Jedan od najvećih igrača u povijesti općenito nogometa i veznih igrača'', složio se Kramarić, prenosi HRT.

Završni turnir trećeg izdanja Lige nacija igra se od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu. Prvu polufinalnu utakmicu u Rotterdamu će odigrati Nizozemska i Hrvatska  u srijedu u 20 sati i 45 minuta, nakon čega će u četvrtak (20.45) drugo polufinale odigrati Italija i Španjolska. Dvoboj za treće mjesto igra se u nedjelju (18. lipnja) u Enschedeu u 15 sati, a finale u Rotterdamu u 20.45.

''Ponosan sam na svih ovih 5-6 godina koliko sam izbornik reprezentacije i imam zaista sjajan i častan posao koji me veseli i koji me čini ponosnim. Isto tako mi i svaki rezultat još više daje na samopouzdanju, na sigurnosti i vjeri u reprezentaciju. Pred nama je Final Four i imamo šansu. Imamo kvalitetne protivnike. Međutim Hrvatska je uvijek dobra. Ja sam uvijek optimist i zaista mi je ponos da smo među četiri najbolja u Europi'', zaključio je Dalić. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close