Novac ga ne impresionira

Dalić: Razmišljao sam da napustim reprezentaciju

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči puta u Katar gostovao je na HRT-ovoj emisiji "U svom filmu" i pritom odgovorio na nekoliko pikantnih pitanja.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2022. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: Anadolija / Zlatko Dalić

"Jedanput sam razmišljao o ostavci. Bilo je to na Euru, zadnja i presudna utakmica u grupi. Ako pobijedimo, idemo dalje, ako ne, ispadamo. Donio sam odluku sa sobom da ako ne pobijedimo, da ću dati ostavku. To je bila moja odluka i jedino tada sam razmišljao da napustim reprezentaciju. Nitko za tu odluku nije znao, sam sam sebi tako rekao. Nakon toga smo pobijedili Škotsku, to je bio moj cilj pa sam odustao od ostavke", priznao je Dalić.

Pitali su ga što bi promijenio na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada se Hrvatska okitila srebrom.

"Promijenio bih suca Pitanu za tu utakmicu. Dva gola nisu bila baš čista. Prvi gol nakon faula kojeg nije bilo, drugi nakon penala", rekao je Dalić.

Zatim je otkrio kako njegov trenerski uspjeh i umijeće nisu ostali nezapaženi, dapače. Neke ponude koje je dobio bile su 'zastrašujuće'...

"Bilo je tada strašnih ponuda. Kineski klub je došao po mene u Pariz. Bio sam s predsjednikom kluba. Ponudio mi je ugovor od deset milijuna eura neto po godini. Tri godine ugovora. Zahvalio sam i rekao sam da neću.

Nije mu bilo jasno. Vratio se nakon pola godine i dva dana smo razgovarali. Rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod, moja država i nema tih novaca. On je to razumio, otišao je sutra u London, uzeo gospodina Beniteza i odveo ga u Kinu za 13 milijuna eura. Nikada mi nije bilo žao i ponosan sam na tu odluku."

Kopirati
Drag cursor here to close