Hrvatski izbornik za HRT

Dalić otkrio što smatra da nedostaje Hrvatima

"Fali nam zajedništva, fali nam domoljublja. Treba to pokazati, boriti se za domovinu na razne načine, istaknuti zastavu kad je praznik. Zašto ne pokazati ljubav i na takav način? Zašto je sramota stavljati hrvatsku zastavu, ako treba i svaki dan".
Sport / Nogomet | 08. 11. 2022. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić govorio je za HRT o hrvatskom narodu i Vatrenima i otkrio što misli što to Hrvatima nedostaje.

Rekao je i koja je to velika stvar koju Vatreni imaju.

"Vjera, poštovanje i ponos, naši igrači imaju jednu veliku stvar, a to je zajedništvo. I u lošim trenucima smo zajedno. Kad si kompletan kao ekipa, kad imaš zajedništvo i naboj, ništa te ne može zaustaviti. Pokušavam im usaditi da nema tragedije, ali ni euforije, biti čvrsto na zemlji i onda se nešto može napraviti", rekao je Dalić za HRT pa nastavio o navijačima:

"Hrvatski narod vjeruje hrvatskoj reprezentaciji i ona je, nažalost, ostala jedino pravo mjesto okupljanja Hrvata. zajedno smo u nekim teškim trenucima, ako je rat ili potres, ali i uz reprezentaciju. Zaista sam ponosan zbog toga, da nam u Beč dođe 25.000 Hrvata i podržava nas. U Kopenhagenu je uz nas bilo 15.000 Hrvata usred Covid pandemije, riskirali su svoje zdravlje i novce, i oni su bili uz nas i pjevali poslije utakmice… Zbog njih igramo".

Istaknuo je i za što smatra da nedostaje Hrvatima.

"Fali nam zajedništva, fali nam domoljublja. Treba to pokazati, boriti se za domovinu na razne načine, istaknuti zastavu kad je praznik. Zašto ne pokazati ljubav i na takav način? Zašto je nas sramota stavljati hrvatsku zastavu, ako treba i svaki dan? Zato je hrvatska reprezentacija za mene svetinja, ona to čuva, ona se bori za to. U svojoj smo državi, zašto bih se bojao jer sam katolik i vjernik? Dok sam ja u reprezentaciji ona će biti mjesto okupljanja svih Hrvata i svih navijača", rekao je pa dodao:

"Naravno da je SP najljepše, ali onaj doček nakon finala je bio najsretniji dan u mom životu, jer je Hrvatska tada bila puna zajedništva, ljubavi, emocija i veselja, takva bi Hrvatska trebala uvijek biti. Nakon Domovinskog rata to je bio najljepši doživljaj. Da više ništa ne napravim s reprezentacijom, sretan sam i ponosan. Bio sam u pravom trenutku na pravom mjestu i na to sam ponosan".

Kopirati
Drag cursor here to close