EURO

Dalić promijenio četiri igrača u odnosu na Češku

U vrhu napada došlo je do promjene, neučinkovitog Antu Rebića zamijenio je Bruno Petković.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2021. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić za odlučujući susret skupine D na EURU protiv Škotske zu Glasgowu, u kojemu objema reprezentacijama za prolazak u osminu finala treba pobjeda, odlučio je napraviti četiri izmjene u početnom sastavu u odnosu na dvoboj protiv Češke otprije četiri dana.

Tako se Dalić odlučio na desnom boku u posljednjoj liniji umjesto Šime Vrsaljka ubaciti Josipa Juranovića iza kojega je odlična sezona u poljskom prvaku Legiji iz Varšave, ali kojemu će ovo biti debi na velikim natjecanjima.

Velike promjene dogodile su se u srednjem redu gdje su u početni sastav ušli Marcelo Brozović, koji je protiv Češke zbog ozljede ušao tek u završnici, te Nikola Vlašić, dok su na klupu preselili Andrej Kramarić i Josip Brekalo. Brozović bi uz Matea Kovačića i Luku Modrića trebao donijeti više trke u sredini, dok će Vlašić zauzeti mjesto na lijevom krilu.

I u vrhu napada došlo je do promjene, neučinkovitog Antu Rebića zamijenio je Bruno Petković.

Škotski izbornik Steve Clarke odlučio se za mnogo ofenzivniju formaciju u odnosu na omu protiv Engleske prije četiri dana te će krenuti s dva napadača, Landonom Dykesom i Cheom Adamsom.

Sastav Hrvatske: Livaković - Juranović, Lovren, Vida, Gvardiol - Perišić, Kovačić, Modrić, Brozović, Vlašić - Petković.

Sastav Škotske: Marshall - Robertson, O'Donnell, Hanly, Tierney - McTominay, McGinn, McGregor, Armstrong - Dykes, Adams.

Kopirati
Drag cursor here to close