Hrvatska

Dalić priprema iznenađenje za Brazil

Hrvatski strateg nije želio otkriti o čemu je riječ, tek da će se to vidjeti u prvih 45 minuta.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2018. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je kako priprema malo iznenađenje za utakmicu protiv Brazila koja će se igrati u nedjelju na stadionu Anfield.

Hrvatski strateg nije želio otkriti o čemu je riječ, tek da će se to vidjeti u prvih 45 minuta.

"Želim nešto isprobati, a to će biti u prvih 45 minuta. Dat ću u drugom poluvremenu šansu još šestorici igrača, odmoriti igrače koji su igrali finale Lige prvaka," kazao je Dalić, javlja Hina.

Na pitanje hoće li isprobati neku formaciju ili neke igrače na drugim pozicijama, Dalić nije želio otkriti previše.

"Argentina ima ekstra kvalitetu, jednog igrača koji sve može riješiti sam, zbog toga moramo biti oprezni. Mi zbog svoje kvalitete uvijek možemo zabiti gol, a protiv Argentine će nam biti cilj ne primiti gol, na tim stvarima treba poraditi," dodao je Dalić.

Hrvatski izbornik je istaknuo kako će njegova momčad u nedjelju igrati protiv jednog od favorita svjetskog prvenstva.

"Igramo protiv jednog od favorita svjetskog prvenstva. Tražio sam jake suparnike kako bi vidio naše kvalitete, ali i nedostatke," kazao je Dalić otkrivši kakvu igru očekuje.

"Morat ćemo igrati čvrsto i disciplinirano jer nećemo imati posjed lopte i branit ćemo se."

Dalić je otkrio kako nema nikakvu tremu premda će ogled protiv peterostrukog svjetskog prvaka biti najveća utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri.

"Nemam tremu. Vjerujem u naše igrače i optimist sam. To što igramo protiv Brazila je dokaz koliko im vjerujem. Mi možemo igrati protiv bilo koga."

Naglasio je kako u slučaju pobjede neće biti euforije, niti poraz znači tragediju.

"Kod mene nema euforije, niti tragedije. Tako će biti i kod igrača. Pokušavam biti realan i smiren i ne ići u eksteme. Meni je najvažnija stabilnost."

Dalić je dodao kako će rezultat sutrašnje utakmice biti važan, ali testovi služe kako bi se nešto isprobalo, javlja Hina.

"Nitko ne želi izgubiti i rezultat je važan, ali testovi služe da nešto probamo. Utakmice protiv Braazila i Senegala iskoristit ću da isprobamo neke moje male upitnike."

Dalić se osvrnuo i na do sada učinjeno na pripremama.

"Jako sam zadovoljan do sada učiunjenim. Iza nas je sedam, osam dana bez ikakvih probleme i to me veseli. Neke stvari moramo još ispraviti, ali ima još dovoljno vremena."

Naglasio je kako će Ćorluka početi utakmicu.

,Vedran će početi utakmicu, moramo vidjeti u kakvom je stanju. No, on je neupitan"," kazao je Dalić na koncu.

Kopirati
Drag cursor here to close