Nakon velike pobjede

Dalić: Ovo mogu samo karakterni igrači, idemo po prvo mjesto

Hrvatska je ostvarila povijesnu pobjedu nad Francuskom, a izbornik Vatrenih Zlatko Dalić očito može biti zadovoljan kako su njegovi izabranici izgledali na terenu u Parizu.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2022. u 00:20 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ja moram igračima čestitati na pobjedi, prvi put nakon deset utakmica. Velika pobjeda, veliki rezultat. Igrali smo dobro, zaslužili pobjedu. Pokazali smo drugu stvar našoj igri. Čvrsta igra u bloku. Nisu nam stvorili šanse. Sve je bilo dobro, ne sjećam se da su imali šanse. Imali su samo posjed, prije smo mi bili u takvoj situaciji, pa smo gubili. Mislim da su svi zaslužili jako visoku ocjenu", izjavio je hrvatski izbornik nakon povijesne pobjede nad aktualnim svjetskim prvacima.

Naglasio je Dalić da nitko ovo nije mogao očekivati:

"Malo tko je očekivao da ćemo se vratiti nakon 3:0 u Osijeku. Malo koja bi se reprezentacija vratila, posebno kad se zna da su nam protivnici bili svjetski prvaci i Danska, najbolja reprezentacija u zadnje dvije godine. Ovo mogu samo karakterni igrači i oni su ovo zaslužili. Ispalo je ovo na kraju za nas sjajno. Sedam bodova iz četiri utakmice. Sad smo puno mirniji, ako dobijemo Dance u Zagrebu, otvara nam se prvo mjesto, nećemo stati. Ova ekipa puno vrijedi i uz jedno zajedništvo možemo učiniti puno".

Pohvale za obranu:

"Stabilizirali smo se, svi smo iza lopte, naši protivnici nisu imali puno šanse. Naša oba stopera su se dobro pokazali, odličan Stanišić, Juranović sjajno zatvorio lijevu stranu, više nemam briga. Velika pohvala za Juranovića i Brozovića koji su odigrali sve utakmice 90 minuta".

Ovaj ciklus nam je otkrio kakve igrače imamo:

"Nitko nije u reprezentaciji da nije zaslužio. Znali smo što mogu, dokazali su se protiv najboljih svjetskih igrača, Hrvatska je dobila mlade stopere koji će idućih 10 godina nositi reprezentaciju. Imamo kvalitetu i daj Bože da ne bude nekakvih ozljeda".

O zvižducima u Osijeku ima čvrst stav.

"Onaj tko je zviždao, nije navijač Hrvatske, mi nismo zaslužili zvižduke. Mi smo u 14 utakmica u godinu dana izgubili samo jednom. Ako je to razlog zviždanja, onda ja nisam normalan", poručio je za kraj izbornik Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close