Izbornik Vatrenih

Dalić: Dobiti Dansku dva puta velika je stvar

Pobjedom protiv Danske, hrvatska nogometna reprezentacija je preuzela vrh ljestvice u svojoj skupini i u nedjelju će u Beču protiv Austrije imati priliku izboriti Final Four Lige nacija.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vatreni" imaju bod više od Danske i pobjeda u Beču ih vodi na završni turnir. Svjetski doprvaci dalje mogu i neodlučenim ishodom, čak i porazom, no u tom slučaju Danska ne smije pobjediti Francusku u Kopenhagenu.

U slučaju da Hrvatska i Danska imaju isti broj bodova, u prednosti su "Vatreni" zbod dvije pobjede u međusobnim susretima.

"Bila je to sjajna utakmica, posebno drugo poluvrijeme. Danska je jako dobra momčad. Dobiti ih dva puta u tri mjeseca velika je stvar, to mogu samo velike momčadi. Sve je bilo za pohvalu, agresija, trka, zalaganje", kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Dobro smo krenuli, malo smo se pogubili u zadnjih 15 minuta, u nastavku smo napravili rošadu, dobili smo dubinu s Perišićem. Bila je to neizvjesna utakmica, ali zaslužena pobjeda", dodao je hrvatski izbornik.

Hrvatskoj sada slijedi gostovanje u Beču gdje sami odlučujemo o prvom mjestu.

"Definitivno smo drugi, što je dobro za ždrijeb za Europsko prvenstvo. Do sada je Liga nacija bila borba za ostanak, sada smo u sjajnoj situaciji. Imamo priliku izboriti Final Four. Omogućili smo da u zadnjoj utakmici sami odlučujemo o svojoj sudbini. Još nas peče poraz u Osijeku. Ići ćemo na pobjedu. Moramo biti mirni, skromni, ići korak po korak. Što se tiče promjena vidjet ćemo. Osvježit ćemo momčad, ali ne mogu govoriti o detaljima. Vidjet ćemo u kakvom su stanju", naglasio je strateg svjetskih doprvaka za HRT.

Dalić je prokomentirao i igru obrane koja je u zadnje tri utakmice primila samo jedan gol.

"Bilo je sjajno u Danskoj i Francuskoj, a danas smo primili gol iz šuta. Cijela momčad igra dobro u fazi obrane, naši stoperi ulaze bez respekta u igru, ne preskačemo igru. Ne gledam tko je star, a tko mlad. Igrat će najbolji, imamo slatke brige oko sastava i to me veseli", zaključio je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close