Vatreni

Dalić vratio Brekala, kapetan Modrić ponovno predvodi Hrvatsku

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača na koje računa u kvalifikacijskim utakmicama protiv Cipra (8. listopada u Larnaci) i Slovačke (11. listopada u Gradskom vrtu).
Sport / Nogomet | 20. 09. 2021. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješnih rujanskih kvalifikacija gdje su Vatreni uzeli sedam bodova u tri utakmice, u listopadu Hrvatsku čekaju dva nova izazova, gostovanje kod Cipra te domaća utakmica sa Slovacima.

Dalićev popis opet predvodi kapetan Luka Modrić, koji se oporavio od ozljede. Povratnik među Vatrene je i Josip Brekalo. Prvi put tu su Josip Stanišić iz Bayerna i Kristijan Jakić iz Eintrachta.

Gubitnici u odnosu na rujanske kvalifikacije su Duje Ćaleta-Car, Antonio Mirko Čolak, Nikola Moro, Ante Budimir i Simon Sluga koji su sada dobili pretpozive, a tada su bili na prvotnom popisu.

"Moramo biti svjesni da sve dobro što smo napravili moramo sada potvrditi s još šest bodova, a da to možemo samo uz potpunu koncentraciju, pristup i zajedništvo koje smo imali na prošlom okupljanju. Cipar i Slovačku već smo pobjeđivali u ovom ciklusu, i prihvaćamo ulogu favorita u obje utakmice, ali ponavljam – moramo biti na svom maksimumu”, rekao je Dalić pa dodao:

“Uvjeren sam da će pozvani igrači uspješno odgovoriti tom izazovu, a naravno da nas posebno raduje povratak Luke Modrića koji je kao igrač i lider od neprocjenjive važnosti za nas.”

Hrvatska nakon šest odigranih kola ima 13 bodova te dijeli vrh s Rusijom. Slovačka je na devet, Slovenija ima sedam, a Malta i Cipar po četiri.

Dalićev popis:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lille).

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Celtic), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk).

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Ante Budimir (Osasuna), Antonio Mirko Čolak (Malmö), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Kopirati
Drag cursor here to close