Uoči Bugarske

Dalić: Neću vam to reći jer ćete napraviti dramu

"Jedino smo u maloj dvojbi kad je u pitanju desni bok, neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu. Cilj je probati ovaj sastav i, naravno, pobijediti utakmicu".
Sport / Nogomet | 27. 03. 2022. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvrnuvši se još jednom na utakmicu protiv Slovenije, Zlatko Dalić je prokomentirao zonsko branjenje prekida i najavio sastav za Bugarsku.

"Igrači su morali napasti loptu poslije centaršuta, ali nisu se niti dobro postavili. Da su oni u prostoru stajali kako treba, slovenski igrač ne bi došao u idealnu situaciju za postizanje pogotka. To je pitanje koncentracije. Doduše, bio je problem i taj što smo zamijenili šestoricu igrača pa se promijenila i formacija i raspored igrača kod tog prekida i nismo uspjeli sve pohvatati.

Bez obzira na to što je stigla opomena, kao to sam rekao, dvije minute prije. Ponavljam, žao mi je zbog primljenog pogotka u zadnjim sekundama, ali pokušat ćemo to popraviti u utakmicama što slijede" rekao je hrvatski izbornik pa najavio potpuno novu momčad za dvoboj protiv Bugarske.

"Hrvatska je sve svoje probleme riješila prije četiri mjeseca. Mirni smo i spokojni, ono što sad moramo jest provjeriti neke stvari, to je posao mene kao izbornika. Moramo dobiti odgovore na neka pitanja, a priliku imamo jedino sad. Poslije dolaze natjecateljske utakmice kad više neće biti potpitanja, zato ćemo dati priliku svim igračima.

Rekao sam dečkima da je sve na njima, da nitko neće biti zakinut, ono što pokažu i odigraju bit će jedino mjerodavno za to hoće li ili neće biti dio reprezentacije. Zato želim dati priliku svim igračima, na vratima će priliku dobiti Ivušić, malih problema imamo u defenzivnom dijelu jer Sosa osjeća bol i mislim da ga nećemo koristiti. Iznenadio me jer je došao na okupljanje s ozljedom o kojoj nije govorio.

Želio je biti s nama, pokušavao je, mučio se, ali nećemo ga forsirati. Nema smisla, želim da miruje i da se spreman vrati u klub", objasnio je Dalić, prenose hrvatski mediji.

Najavio je i ostatak sastava.

"Stoperi će biti Škorić, Vida i Ćaleta-Car, na lijevom boku Barišić, na desnom možda Juranović, iako će mu to biti onda druga utakmica. U veznom redu će biti Moro, Pašalić i Majer, a u napadu Vlašić i Livaja. Jedino smo u maloj dvojbi kad je u pitanju desni bok, neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu. Cilj je probati ovaj sastav i, naravno, pobijediti utakmicu".

Prokomentirao je i nadolazeći ždrijeb.

"Ždrijeb… Naravno da bi bilo dobro kad bismo izvukli Katar, bez obzira na to što nikog ne podcjenjujemo. Nama je cilj proći skupini, napraviti taj prvi korak. Bit će teško, u Kataru će biti najbolje reprezentacije na svijetu, ali vjerujem u nas i našu momčad. Ne želim govoriti o nekim višim ciljevima, i u Rusiji smo išli korak po korak.

Iz prve jakosne skupine svi su protivnici teški, osim domaćina, koji je objektivno najlakši protivnik. Treća i četvrta jakosna skupina… Nisam o tome puno razmišljao, kada ždrijeb završi moći ću nešto više komentirati", zaključio je izbornik Vatrenih.

Kopirati
Drag cursor here to close