Briljantna statistika

Dalić može odahnuti: Na okupljanje stiže čovjek koji nije napravio prekršaj osam utakmica

Njegova statistika govori da ima 69 posto dobivenih duela, četiri otklonjene opasnosti po utakmici, 90 posto točnih dodavanja, nije napravio niti jednu pogrešku koja bi dovela do gola...
Sport / Nogomet | 18. 09. 2022. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martin Erlić nije igrao za Sassuolo u subotnjem dvoboju s Torinom (1:0 za Sassuolo). Na press konferenciji je trener Alessio Dionisi, na pitanje je li se oporavio, odgovorio:

"Nažalost ne, kao ni ostali koji nisu bili dostupni za utakmicu prošlog vikenda".

Na dodatak kao je postao temeljni igrač jer Sassuolo nikad nije izgubio s njim na terenu, dodao je:

"Nismo puno ni igrali. Martin je stekao veliko iskustvo, drugačijih je karakteristika od naših ostalih stopera i važan je igrač. To je dokazao, ali imamo i druge bitne braniče. Imamo više startera, a Erlić je jedan od njih".

"Dolazim" 

Zanimalo nas je hoće li Erlić moći konkurirati za nastupe hrvatske reprezentacije sljedeći tjedan. Iz kluba govore o ozljedi mišića, ali bez preciznog podatka kad će ponovno igrati, no upitali smo samog Erlića koji nam je poslao ohrabrujuću poruku, pišu Sportske novosti

"Dolazim na okupljanje reprezentacije", nije ništa ozbiljno.

Vatreni se okupljaju u ponedjeljak za dva ogleda Lige nacija. Prvi je u četvrtak 22. rujna s Danskom u Zagrebu, a drugi tri dana kasnije s Austrijom u Beču. Erlić je u tekućoj sezoni Serie A igrao četiri utakmice, svaku 90 minuta.

Nije bio u sastavu u prvom kolu kad su poraženi od Juventusa 3:0, potom je imao četiri nastupa u kojima su u tri sačuvali netaknutu mrežu, tako i s Milanom, a sa Spezijom su igrali 2:2, da bi zbog ozljede preskočio prošli vikend susret s Udineseom u kojem su također dobili tri gola (3:1).

Bez greške

Njegova statistika govori da ima 69 posto dobivenih duela, četiri otklonjene opasnosti po utakmici, 90 posto točnih dodavanja, nije napravio niti jednu pogrešku koja bi dovela do gola... Za Vatrene je igrao tri utakmice u Ligi nacija, dvije sa svjetskim prvacima Francuzima i jednu s Danskom, u njima je Hrvatska primili tek jedan pogodak od Tricolora u Splitu te osvojila sedam bodova.

U tim ogledima imao je 6,3 otklonjene opasnosti po utakmici, 67 posto dobivenih duela, 90 posto dobivenih duela... Međutim jedan je podatak posebno impresivan.

On je obrambeni igrač, često u duelu, igrao je zadnjih mjeseci protiv Benzeme, Mbappea, Nkunkua, Leaa, Girouda. Osimhena... a već osam službenih utakmica nije napravio prekršaj. Zadnji put je protivnika faulirao 14. svibnja igrajući za Speziju u Serie A.

I tada je to bio samo jedan u dvoboju s Udineseom. Potom je odigrao zadnje kolo prošlog prvenstva za Speziju protiv Napolija, tri utakmice za Hrvatsku u Ligi nacija te četiri za Sassuolo u prvenstvu bez ijednog prekršaja.

Kopirati
Drag cursor here to close