Hrvati su spremni

Dalić objavio popis igrača za Dansku i Austriju

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2022. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za rujanske utakmice protiv Danske i Austrije, posljednje oglede "Vatrenih" u skupini 1 Lige nacija.

Hrvatska će Dansku ugostiti na stadionu Maksimiru 22. rujna u 20:45 sati, a protiv Austrije igra tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču (20:45 sati).

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

Na popisu je ponovo napadač Dinama Bruno Petković, dok je Antonio Mirko Čolak, koji je u deset nastupa za Rangers zabio sedam golova, dobio pretpoziv, prenosi Hina.

"Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom," izjavio je izbornik Dalić.

"Kao što je uobičajeno na početku sezone, imamo određenih izazova - neki imaju probleme s ozljedama, neki igrači mijenjali su klub, a nekima se promijenio status unutar momčadi. Jasno je da ovaj popis uvelike reflektira naša razmišljanja uoči Svjetskog prvenstva, ali do tada je više od dva mjeseca i naravno da je borba za određena mjesta još uvijek otvorena", poručio je izbornik.

Na ljestvici skupine vodi Danska s devet bodova, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, Austrija je treća sa četiri boda, dok su aktualni svjetski prvaci Francuzi posljednji s dva boda. "Vatreni" imaju priliku s dvije pobjede osigurati prvo mjesto i time plasman na završni turnir Lige nacija. Hrvatska do "Final Foura" može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

"Napravili smo zaista sjajan posao pobjedama u Danskoj i Francuskoj, to su bili nastupi koji dižu samopouzdanje te potvrđuju visok potencijal i kvalitetu naše reprezentacije. Tim rezultatima doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Vidjeli smo kod kuće protiv Austrije što znači ako nismo na sto posto od prve minute. Za nas je jedini put maksimalno zajedništvo i kompaktnost. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede", optimističan je izbornik poručivši kako želi vidjeti kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku.

Popis igrača za utakmice s Danskom i Austrijom

Vratari: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Ivica Ivušić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Pretpozivi: Josip Brekalo, Duje Ćaleta-Car, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Kristijan Jakić, Antonio Mirko Čolak, Nediljko Labrović

Kopirati
Drag cursor here to close