Za najboljeg nogometaša

''Dajte Zlatnu loptu Lewandowskom, dovraga, inače ću mu ja dati svoju!''

Prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije dodijeljena Zlatna lopta, a mnogi se slažu da je time zakinut Lewandowski koji je imao sjajnu sezonu.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2021. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prestižna nagrada Zlatna lopta za najboljeg nogometaša godine bit će dodijeljena na svečanosti u Parizu 29. studenoga.

Glasovanje je već završeno, a među favoritima za osvajanje nagrade izdvajaju se Jorginho, koji je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka, a s reprezentacijom Italije zlato na Euru, potom Lionel Messi koji je ove godine bio pobjednik Cope, sjajni Bayernov napadač Robert Lewandowski te francuska zvijezda u Realu Karim Benzema.

Prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije dodijeljena Zlatna lopta, a mnogi se slažu da je time zakinut Lewandowski koji je imao sjajnu sezonu.

Među onima koji bi upravo poljskog napadača izabrali kao ovogodišnjeg laureata je i legendarni igrač Barcelone i Intera i osvajač Zlatne lopte 1960. Luis Suarez Miramontes.

''Dajte Zlatnu loptu Lewandowskom, dovraga, inače ću mu ja dati svoju!'',rekao je u razgovoru za španjolsku televiziju Miramontes, koji je s Barcelonom osvojio dva naslova prvaka španjolske i dva Kupa, s Interom je dvaput bio europski prvak, a europski naslov uzeo je i s reprezentacijom Španjolske.

Nominacije su objavljene početkom listopada, a na listi među 30 igrača našao se i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić koji je bio dobitnik Zlatne lopte 2018.

Sa šest nagrada rekorder je Lionel Messi (zadnju je osvojio 2019.), a jednu manje ima Portugalac Cristiano Ronaldo.

Kopirati
Drag cursor here to close