Liga prvaka

Crveni vragovi kod Jorgandžija, Orlovi dočekuje Kopljanike

Prve susrete osmine finala nogometne Lige prvaka večeras će zaključiti Benfica i Ajax te Atletico Madrid i Manchester United. Sinoć je pobjedu nad Lilleom upisao Chelsea (2-0), dok su Villarreal i Juventus odigrali neodlučeno 1-1.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2022. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madriđani su skupinu B završili na drugom mjestu iza Liverpoola, a do osmine finala su uspjeli doći sa skromnih sedam bodova ostavivši iza sebe Porto (5) i Milan (4).

Manchester United je pak bio pobjednik skupine F s 11 bodova ispred Villarreala (10), Atalante (6) i Young Boysa (5).

"Naš sljedeći protivnik jedna je od najboljih momčadi na svijetu. U zadnjih 14 utakmica nisam vidio lošu igru, samo su jednom izgubili. Momčad je očvrsnula i evoluirala od dolaska novog trenera, to je svima vidljivo. Vrve sjajnim individualcima koji ulažu veliki trud za uspjeh svog kluba", rekao je trener Atletica Diego Simeone u najavi dvoboja s Manchester Unitedom, javlja HRT.

Pred Crvenim vragovima, koje vodi Ralf Rangnick veliki je izazov. Atletico na svom travnjaku ima nevjerojatan niz - u nokaut fazi Lige prvaka u Madridu nije izgubio od 1997.

"Diego Simeone vjerojatno je jedan od najemotivnijih menadžera u Europi i to je jasno vidljivo u stilu igre njegove momčadi. Ukoliko želimo pobijediti, veoma je važno da odgovorimo s jednakom emocijom i energijom u obje utakmice. Pokušat ću pripremiti svoju momčad za takav izazov, moramo biti psihički jaki, osobito kada igramo u gostima", rekao je trener Manchester Uniteda.

Portugalska zvijezda u redovima Uniteda Cristiano Ronaldo ovoj španjolskoj momčadi zabila je čak 25 golova u karijeri. Protiv Atletica je Ronaldo odigrao čak 35 utakmica upisavši 17 pobjeda među kojima su i dvije u finalu Lige prvaka u dresu Real Madrida.

Svakako valja izdvojiti i uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka u sezoni 2018./2019. kada je Ronaldo hat-trickom donio pobjedu Juventusu nadoknadivši zaostatak od 0:2 protiv Atletica iz susreta u Madridu.

Benfici i Ajax igrali su dvije utakmice u listopadu i studenom 2018., također u Ligi prvaka, a Kopljanici su bili uspješniji doma (1:0), dok su u Lisabonu odigrali 1:1.

Da stvar bude još gora za Portugalce, Ajax se sada čini još strašnijim. U 33 utakmice u svim natjecanjima postigli su 108 golova, a primili samo 14, uz učinak od 30 pobjeda i tri poraza i remija.

Kopirati
Drag cursor here to close