Još jedno priznanje

Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane i Real najbolji na svijetu

Nagrada je došla samo nekoliko sati nakon što je Ronaldo u Madridu organizirao vlastiti domjenak na kojem je s prijateljima i članovima obitelji obilježio svoju najuspješniju nogometnu godinu u profesionalnoj karijeri.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2017. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji dobitnik Zlatne lopte, Cristiano Ronaldo, primio je još jedno međunarodno priznanje za rezultate u 2017. godini. Njemu je u srijedu u Dubaiju dodijeljeno priznanje Globe Soccer Award, kao najboljem svjetskom nogometašu.

Portugalac nije mogao osobno primiti nagradu na svečanosti centru Madinat Jimeirah, a ovo je već peti put da mu pripadne ta nagrada, od čega drugi put za redom.

Ocjenjivački sud se rukovodio velikim Ronaldovim doprinosom naslovima koje je Real Madrid osvojio u ovoj godini, a zadnja nagrada u ovoj godini došla je samo nekoliko sati nakon što je Ronaldo u Madridu organizirao vlastiti domjenak na kojem je s prijateljima i članovima obitelji obilježio svoju najuspješniju nogometnu godinu u profesionalnoj karijeri.

Zinedine Zidane dobio je također Globe Soccer Award, kao najbolji nogometni menadžer, prvi put u karijeri. Zidane je i prošle godine bio nominiran, ali je nagradu osvojio Fernando Santos, izbornik portugalske nacionalne vrste, koja je osvojila prvenstvo Europe. Ove godine Zidane nije gotovo da nije imao pravu konkurenciju u svojoj kategoriji, jer je s Realom osvojio ukupno pet titula. Ostali kandidati su bili Mourinho, Conte i Allegri.

Očekivano, Real Madrid dobio je priznanje koje se dodjeljuje najboljem klubu, jer su  Los Blancosi s pet naslova u 2017. godini napravili najveću godišnju kolekciju osvojenih pokala u svojoj 115-godišnjoj povijesti.

Među mnoštvom uručenih nagrada u Dubaiju, u različitim kategorijama, vrijedi istaknuti priznanja za životne karijere, a uručena su velikanima nogometa Carlesu Puyolu i Francescu Tottiju.

Komentirajući nagradu na najboljeg igrača, dodijeljenu Cristianu Ronaldu, Totti je u svome šeretskom stilu rekao kako je najbolji Messi.

"Messi je najbolji na svijetu, ali nemojte kazati Cristianu i Neymaru da sam ja to rekao".

Kopirati
Drag cursor here to close