Portugal

Cristiano Ronaldo se približava još jednom rekordu

Ronaldu treba jedan pogodak za Portugal da postane treći strijelac za reprezentacije na svijetu svih vremena
Sport / Nogomet | 10. 10. 2017. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Portugala u utorak igra kod kuće protiv izravnog konkurenta, Švicarske, za prvo mjesto u skupini i put u Rusiju. Računica je sasvim jasna: samo tri boda vode Portugal izravno na SP u Rusiji, u suprotnom ih čeka playoff.

Prilika kao stvorena za Ronalda da uđe u birano društvo najboljih strijelaca za reprezentaciju. Trenutno je zabio 79, pri čemu se nalazi na četvrtom mjestu svih vremena na svijetu, zajedno s Chitaluom iz Zambije.

U ovom kvalifikacijskom ciklusu zabio je čak 15 golova, što čini 60 posto svih golova Portugala. Statistika je, dakle, svakako na njegovoj strani za utakmicu protiv Švicarske, piše Goal.com.

Već je prestigao legendarnog Pelea koji je zabio 77 golova za Brazil. Ispred njega su samo trojica: Kamamoto za Japan (80 golova), Puškaš za Mađarsku (84) i Ali Daei za Iran (109).

Ronaldo, koji u veljači slavi 33. rođendan, treba još 30 golova da dostigne Alija Daeija. Prosječno mu treba dvije utakmice za pogodak, što bi zapravo značilo da mu treba još 60 utakmica za Portugal. Prevedeno u vremenske okvire: oko pet godina igranja za reprezentaciju.

Moguće da je to premalo vremena čak i za "lovca na rekorde" Cristiana Ronalda. Ili nije?

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close