Reprezentativni branič

Ćorluka: Zrinjski kada je pravi pobjeda je zagarantirana

Zrinjski će u nedjelju na Koševu gostovati kod sarajevskog Olimpika.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2021. u 12:24 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući igrama u Zrinjskom desni bočni Plemića Josip Ćorluka zaradio je poziv u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, no zbog ozljede koju je zaradio u Zrinjskom propustio je zadnju kampanju reprezentacije na koju je pozvan.

Ćorluka nije igrao u toj prijateljskoj utakmici protiv Kostarike, jer je u to vrijeme bio na pretragama u Zagrebu zbog ozljede koljena. Za nogometaše su ozljede koljena poput “rak-rane”, pristupa im se s puno opreza, tako da su svi u klubu, naravno i Ćorluka, odahnuli kada su pretrage magnetnom rezonancom pokazale da se ne radi o težoj ozljedi.

26-godišnji desni bočni iz predostrožnosti propustio je gostovanje Zrinjskog u Doboju kod Kaknja, ali se vratio za utakmicu protiv Radnika i odigrao svih 90 minuta. 

"Dobio sam neugodan udarac u ligamente protiv Sarajeva u ligi i morao sam napraviti pauzu od skoro tri tjedna da se upala smiri. Sada se osjećam puno bolje, iako još malo osjetim koljeno. Ali, da, mogu reći da je ozljeda iza mene", kaže Ćorluka za Sportske novosti.

Video: Zrinjski - Radnik 3:0

Protiv Radnika ne samo da se vratio na teren nego i u onu formu zbog koje ga je Ivajlo Petev i pozvao u reprezentaciju. Ćorluka je asistirao za prvi gol Dragana Juranovića, a i cijela ekipa je u toj 3:0 pobjedi odigrala na razini koju su navijači Zrinjskog naviknuli.

"Sigurno da nam je to jedna od boljih utakmica, pobijedili smo s visokim rezultatom koji je mogao biti i još veći. Mislim da su svi igrači na toj utakmici bili pravi, a kada smo takvi pobjeda je zagarantirana", dodao je Ćorluka.

Plemići će u nedjelju zatvoriti seriju “lakših” utakmica prije nego uđu u seriju derbija. Međutim, Olimpik je ovog proljeća, otkako ga je preuzeo Slavko Petrović, sve samo ne lagan protivnik. 

"Olimpik je po meni bolji nego u prošloj polusezoni, izgledaju kompaktnije i ozbiljnije. Sigurno da ih ne trebamo podcijeniti ali moramo gledati samo sebe jer, ponavljam, ako smo mi pravi ne trebamo se bojati za rezultat", zaključio je Josip Ćorluka Sportske novosti.

Utakmica između Zrinjskog i Olimpika igra se u nedjelju u Sarajevu, a prijenos na Arena Sport je od 15 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close