Kažnjeni za promašene zicere

Ćorluka: Ono što se dogodilo na Otoci nije naša realnost

Zrinjski je u subotu u Sarajevu promašio barem četiri ili pet stopostotnih prilika, a na kraju je za promašaje kažnjen s tri gola u mreži.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2020. u 13:35 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je kažnjen s dva jedanaesterca koji je skrivio vratar Ivan Brkić, a onaj gol u sudačkoj nadoknadi Šišića samo je zaključio traumatičan dan za Plemiće.

“Bila je stvarno čudna utakmica u kojoj smo promašili sedam ili osam čistih zicera i jednostavno je došla kazna. Jedina prilika domaćih bila je preko kontranapada i tako su i došli do pobjede. Teren je bio grozan za igru, ali i po takvom smo stvorili dovoljno prilika da barem jednu iskoristimo i dođemo do pobjede. No, takav je nogomet, a zato i jeste zanimljiv”, kaže za Sportske novosti bek Zrinjskog Josip Ćorluka koji je odigrao svih 90 minuta.

Ključni trenutak utakmice dogodio se kada se u jeku dominacije gostiju domaći dobili jedanaesterac. Nakon toga po skoro istom scenariju, prekršaj Brkića na Cruzu, došao je i drugi jedanaesterac, ali i crveni karton za Brkića.

“I nakon prvog, pa čak i nakon drugog gola mi smo nastavili stvarati prilike i pritiskati protivnika. No, jednostavno nije išlo. Sve se poklopilo da izgubimo”, dodaje Ćorluka.

Zrinjski će već u utorak ponovno morati u Sarajevo, na zaostalu utakmicu sa Željezničarom koja je u srijedu. Sigurno da će putovati u puno lošijem raspoloženju nego je to bio slučaj ovog vikenda.

“Moramo prihvatiti poraz, ali svjesni smo da to nije naša realnost. Po meni je dobro što nova utakmica stiže tako brzo, a to je nova prilika da se vratimo pobjedama”.

I u ovoj utakmici na klupi su sjedili Mario Ivanković, Dalibor Cvitanović i Igor Melher, treneri koji mijenjaju “pozitivni” stručni stožer. Ćorluka kaže da iznenadna trenerska promjena nije poremetila ekipu.

“Zamjenski treneri su u stalnom kontaktu sa glavnim trenerima tako da se ne osjeti puno njihov izostanak, takva je situacija kakva je i moramo se prilagoditi najbolje sto znamo”, zaključio je Josip Ćorluka za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close