Nekadašnji trener ljutog gradskog rivala Intera

Conte novi trener Milana, Klopp u Barceloni?

Conte je zadnji angažman imao prije nešto manje od godinu dana kada je dobio otkaz u engleskom Tottenhamu, zbog raznih izjava ponižavajućeg karaktera prema svojim igračima i pričom protiv vlasnika Daniela Levya.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2024. u 09:12 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Transferi nogometaša iz sata u sat se povećavaju, igrači mijenjaju klubove, a čini se da nije mirno ni kad su treneri u pitanju. Antonio Conte novi je trener Milana, prenose talijanski mediji. Conte će klub preuzeti početkom sljedeće sezone, a do tada će ih voditi trenutni trener Stefano Pioli. Conte je navodno obavio i razgovor sa Zlatanom Ibrahimovićem, koji trenutno obavlja funkciju višeg savjetnika vlasništva kluba i dogovorio dolazak na San Siro.

Pioli je Milan vodio do titule prije dvije sezone i ima ugovor do ljeta 2025., ali izgleda kako neuspješna obrana titule prošle sezone i ovogodišnje predstave Rossonera koje su Milan smjestile trenutno na treće mjesto s 8 bodova manje i utakmicom više od ljutog gradskog rivala Intera učinile su da uprava Milana pronađe alternativu.

Conte je zadnji angažman imao prije nešto manje od godinu dana kada je dobio otkaz u engleskom Tottenhamu, zbog raznih izjava ponižavajućeg karaktera prema svojim igračima i pričom protiv vlasnika Daniela Levya.

Talijanski stručnjak je u ožujku 2023. napustio Spurse, tjedan dana nakon gostovanja protiv Southamptona na St. Mary stadionu, koju su odigrali neriješeno 3:3, nakon što je Tottenham kasno u utakmici ispustio dva gola prednosti. Conte je tada izrazio nezadovoljstvo prema igračima i njihovom zalaganju te istaknuo kako je ovo klub bez ambicija koji se ne može boriti za prvaka iako je:

"Naviknuti su oni na ove situacije ovdje.“, rekao je Conte nakon završetka utakmice sa Southamptonom.

"Ne igraju ni za što bitno. Ne žele igrati pod pritiskom, ili pak ne mogu igrati pod istim. Ovako im je lakše. To je Tottenhamova priča."

"Govorio sam im kako želim vidjeti žar i borbu na terenu i nisam ništa vidio. Zahtijevao sam da ostave srce na terenu, kako na treningu, tako i na utakmici, no nažalost to se nije dogodilo.“

Tottenham je u ovom periodu držao visoko 4. mjesto na tabeli Premier lige:

"Sve sam do sada pokušao prikriti pravo stanje ove ekipe, ali evo ostalo je 10 utakmica do kraja prvenstva i neki govore kako se možemo boriti za titulu. Kako ćemo se boriti, za što? S ovom predanošću, duhom i željom? Za što? Sedmo, osmo, deseto mjesto?“

Conte je u svojoj bogatoj karijeri do sada vodio brojne talijanske klubove, od kojih vrijedi izdvojiti Atalantu, Juventus, Inter te engleski Chelsea, a isto tako je bio i izbornik talijanske reprezentacije dvije godine, u periodu od 2014. do 2016.

Osvojio je brojne titule s klubovima koje je vodio, a u Italiji je bio trostruki prvak s Juventusom od 2011. do 2014., osvojio je i talijanski Super Kup u sezoni 2013./14., a s Interom je također bio prvak u sezoni 2020./21.

Talijan je prepoznatljiv po svom sustavu 3-5-2 koji je preferirao u većini klubova gdje je obavljao funkciju trenera te ostaje za vidjeti kako će to implementirati u ovu ekipu Milana.

Klopp u Barci ili pak, Roberto De Zerbi?

Nakon Xavijeve objave da napušta klupu Barce na kraju sezone, počela su se pisati brojna imena glede njegovog nasljednika. Prema trenutnim pisanjima nekih španjolskih novinara, dva imena vode u utrci za preuzimanje klupe katalonskog diva: Jurgen Klopp i Roberto de Zerbi

Nedugo nakon što je objavio odlazak iz Liverpoola na kraju sezone, njemački strateg Jurgen Klopp postao je glavna tema u nogometnim krugovima. Prethodno je izjavio da nakon 9 sezona napušta Anfield jer „nema više energije kao prije“. Rekao je također kako ne planira nikada preuzeti neki engleski klub, a i da će za novi angažman sigurno sačekati bar godinu dana, dok se odmori. No, čini se da ga neki španjolski mediji povezuju sa dolaskom u Barcelonu početkom sljedeće sezone.

Poveznica Kloppa i Barce vuče se već nekih mjesec dana, kada su neki mediji izašli u javnost s informacijom da predsjednik Laporta 'vrbuje' bivšeg trenera Dortmunda i uskoro Liverpoola. Koliko je istinita i realna priča između Kloppa i Barce, ostaje za vidjeti.

Trener Brightona

Roberto De Zerbi drugo je ime koje se povezuje sa španjolskim klubom. Talijanski stručnjak, trenutačno trener engleskog Brightona, radi izniman posao u Premier ligi i privlači pažnju velikih klubova. Njegovim dolaskom Brighton je postao konkurentan prema vrhu engleskog prvenstva i svojim napadačkim stilom igre utakmice njegove ekipe plijene pozornost.

Informacija da je De Zerbi jedan od kandidata za klupu Barce krenula je od Luisa Roja, španjolskog novinara koji radi za španjolski list Marca:

"Barca razmišlja da De Zerbi zamijeni Xavija. Jedan od brojnih opcija."

De Zerbi trenutno uživa status jednog od atraktivnijih trenera u Engleskoj, a i Brighton trenutno pruža solidne predstave, 7. su na tablici i još su u igri za osvajanje FA Cupa. Ima li, i koliko istine u ovoj priči, vrijeme će pokazati.

Kopirati
Drag cursor here to close