Conte, Martinez i Lukaku za rekorde i neki novi Inter
Inter u ovom trenutku ima nakon duže vremena dva napadača s deset ili više golova. Posljednji put su ovako ubojiti dvojac činili Christian Vieri i Mohammed Kalon još tamo u sezoni 2001./02.

Conte, Martinez i Lukaku za rekorde i neki novi Inter

Sport / Nogomet | 03. 12. 2019. u 14:15 Bljesak.info / Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus u posljednjem kolu nije uspio savladati Sassuolo, pa je vrh tablice potpuno zasluženo preuzeo Inter koji igra odlično na početku ove sezone.

U svom stilu Antonio Conte je preporodio momčad koja je na svom terenu bila bolja od Spala 2:1, pa je upisala rekordnu 12-tu pobjedu u posljednjih 14 prvenstvenih utakmica. Dosadašnji rekord je držao Giovanni Trapattoni iz sezone 1988/89 kada je u prvih 12 kola njegov Inter slavio 10 puta.

Odabrano društvo

Da se Conte našao u odabranom društvu potvrđuje i podatak da je nakon Trapattonija prvi sljedeći trener s ovakvom statistikom bio Aldo Olivieri s kojim je momčad davne 1951. godine na startu stigla do 11 pobjeda u prvih 13 utakmica.

Izvor fotografije Twitter /  Lautaro Martinez

Svakako jedan od najzaslužnijih za rezultate Intera u ovom trenutku, pored naravno trenera Contea je i argentinski napadač Lautaro Martinez koji igra u fantastičnoj formi. Martinez je u 19 utakmica ove sezone (Seria A, Liga prvaka) zabio čak 13 golova. U Ligi prvaka se kroz posljednje četiri utakmice pet puta upisao u strijelce, dok je u domaćem prvenstvu situacija ipak nešto drugačija. Tu je na osam golova iz 14 utakmica.

Inter je Lautara iz Racinga doveo prošlog ljeta za samo 14 milijuna eura, ali je danas situacija puno drugačija, pa se procjenjuje da ako dođe do pregovora, vodstvo Intera neće ni sjesti za stol ako početna vrijednost bude manja od 100 milijuna eura.

Kompletan napadač

''Ne smije misliti da je gol sve za napadača, to kod mene nije slučaj. Mora raditi za momčad, postati kompletan napadač, zabijati i asistirati. Pred njim je puno rada, potencijala ima, a na njemu je da odluči hoće li biti vrhunski ili prosječan igrač'', reći će uvijek ''tvrdi'' Conte.

S Martinezom se sjajno u napadu dopunjuje Romel Lukaku koji se preporodio nakon dolaska u Inter. Za sada je na 11 golova ukupno, deset je postigao u prvenstvu.

Inter u ovom trenutku ima nakon duže vremena dva napadača s deset ili više golova. Posljednji put su ovako ubojiti dvojac činili Christian Vieri i Mohammed Kalon još tamo u sezoni 2001./02.

''Nisam očekivao da će tako sjajno surađivati u napadu Martinez i Lukaku. Da bi ste tako funkcionirali jednostavno se morate spusti na zemlju, momčad mora biti najvažnija. Njih dvojica su od početka kliknuli, oni su u ovom trenutku savršeni partneri u napadu'', reći će legenda kluba Alessandro Altobelli.

Nepoznanica Martinez

I dok je Lukaku poznat široj javnosti, Martinez je dobrim dijelom nepoznanica. Rođen je u istom gradu kao i legendarni Spurs Manu Ginobili, Bahia Blanca.

Zato naravno i nije iznenađenje što se voli košarku koju je jedno vrijeme i trenirao uz nogomet. S 15 je završio na probi u Boci Juniors, ali samo završio jer su mu rekli kako nema snage, niti brzine.

Bio je strašno ljut, vratio se u lokalni Liniers gdje je već naredne godine privukao pozornost tada pomoćnog trenera Racinga Fabija Radaelija.

Za Racing je potpisao 2014. godine, igrao je na poziciji beka, pa se pomjerao prema naprijed najprije u vezni red, pa u sam vrh napada. Pažnju na sebe skrenuo je prošle godine na Copa Americi, gdje se sjajno uklopio, prije svega tamo gdje je najvažnije.

"Legao" je Messiju koji je i danas čini se najglasniji zagovornik Martinezovog dolaska u Barcelonu.

''Prošle godine nisam igrao koliko sam želio, nisam imao vremena dokazati koliko vrijedim. Radio sam i trenirao, čekao svoju priliku, ali sam morao biti strpljiv. Znao sam kada dobijem priliku da je moram iskoristiti. Romelu i ja se upoznajemo i postajemo sve bolji i bolji'', kaže danas ubojiti napadač Intera.

Kopirati
Drag cursor here to close