Razočaran eliminacijom

Conceição odbio pružiti ruku Inzaghiju

"Očekivao sam više od momčadi poput Intera, s obzirom na kvalitetu koju imaju. Bili smo superiorni", poručio je Portugalac.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čekali su 12 godina na plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Izgleda pomalo nevjerojatno. Posljednji put je Inter sinoćnji rezultat ostvario u sezoni 2010-11. Tada su u osmini finala eliminirali Bayern.

Nije to bila vrhunska utakmica, ali je Porto u završni stvorio veliki pritisak. Dva puta je okvir gola spašavao goste, u sudačkoj nadoknadi. Možda su domaći krenuli kasno po gol. Trener Porta Sérgio Conceição nakon utakmice odbio je pružiti ruku kolegi Inzaghiju:

"Bili smo vrlo raspoloženi, vrlo sposobni utjecati na suparnik u posjedu lopte. Zatim, kao uspješni klub u ovom natjecanju, osjetili smo težinu povijesti, učinili smo sve da to opravdamo. Stvorili smo puno šansi, ali nismo zabili golove, igrači su se trudili, ali nismo uspjeli. Kažem, čestitam svojoj momčadi, a nažalost nismo prošli iako smo to zaslužili", kazao je Sérgio Conceição, među ostalim i bivši igrač Intera (2001.-2003.).

Ne slaže se trener Porta da je njegova momčad "kasno" počela napadati.

"Ne slažem se. Momčad se nije bojala. Igrali smo protiv Intera koji se branio niskim blokovima, čekali su našu pogrešku, pokušavali iskoristiti prostor jer su znali da moramo zabiti golove", nastavio je.

"Bili smo vrlo ujednačeni, osim u jednoj situaciji kada je Inter uspio doći do gola, imali smo dvije-tri šanse, bili smo momčad pod velikim pritiskom, u prvih 15-20 minuta tražili smo prostor koji nam je trebao jer znali smo da Inter neće promijeniti način na koji igra. Očekivao sam više od momčadi poput Intera, s obzirom na kvalitetu koju imaju. Bili smo superiorni", poručio je Portugalac.

Kopirati
Drag cursor here to close