Arsenal tri utakmice bez trijumfa

City sredio Arsenal, ponovo je lider

Ustvari od početka utakmice ta zadnja linija Arsenala nije izgledala dobro, bokovi na kojima su bili Zinchenko i Tomiyasu, pa stoper Gabriel. Za pobijediti Manchester City to mora izgledati puno bolje.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2023. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City se ponovo vratio na vrh Premiershipa. Iako je bodovno poravnat u ovom trenutku, iako Arsenal ima još jednu utakmicu manje, Manchester City je u ovom trenutku vodeća momčad. Nakon pobjede u direktnom okršaju. Potpuno zaslužene. U duelu od kojeg su puno očekivali, navijači Arsenala nisu dobili ništa. Posebno u drugom poluvremenu.

Ustvari od početka utakmice ta zadnja linija Arsenala nije izgledala dobro, bokovi na kojima su bili Zinchenko i Tomiyasu, pa stoper Gabriel. Za pobijediti Manchester City to mora izgledati puno bolje. S dobrim, visokim pritiskom gostiju, Arsenal se teško nosio. Na kraju je prvi popustio Tomiyasu koji kao na treningu vraća loptu golmanu Ramsdaleu, to čita sjajno Kevin De Bruyne, uzima loptu i lagani prebacuje golmana Arsenal za 0:1.

Ipak do odmora je Arsenal došao do izjednačenja, Nketiah se našao u sjajnoj prilici, uspio je šutirati, lopta je krenula u gol i dok je Ake izbijao loptu iz gola, Ederson je "uletio" u napadača Arsenala. Jedanaesterac za Arsenal koji u gol pretvara Saka. Do odmora je Rodri pogodio prečku. U nastavku Arsenal slabiji, jako spor protok lopte, bez neke velike ideje u sredini terena i samo je bilo pitanje vremena tko će sljedeći zaribati.

U 57. minuti, Taylor drugi puta na utakmici pokazuje na bijelu točku. Gabriela je još jedno nadmudrio Haaland, fizički jači u duelu, na kraju igrač Arsenala pravi penal. Na njegovu sreću Haaland je malo prije bio u offsideu.

Nakon toga Haaland ima veliku priliku, Gabriel gubi loptu, ostaje praznina u zadnjoj liniji, Gündogan daje za Grealisha, Tomiyasu to ne može zatvoriti, gosti vode 1:2. Nada da može Arsenal nekako do boda je ugašena u 82. minuti.Kombinirali su Gündogan, De Bruyne i Haaland, Norvežanin je mirno zabio, pored Gabriela koji kasni u blok. Treću utakmicu zaredom Arsenal je bez pobjede, prednost se istopila, pitanje je kako će Topnici izgledati u nastavku.

Kopirati
Drag cursor here to close