Liga prvaka

City siguran, remi Zvezde, minimalac Barcelone

Zvezda je vodila 1:0, uz reakciju VAR-a priznat je gol Ndiaye sedam minuta prije ulaska u svlačionice. Na početku drugog dijela Ugrinić je prvo zabio za 1:1, nakon čega je Itten iskoristio penal.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2023. u 01:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni engleski prvak Manchester City upisao je i drugu pobjedu u skupini G. Nakon što je u prvom kolu na Etihadu ugašena Crvena zvezda sa 3:1, City je u Leipzigu identičnim rezultatom porazio i njemački sastav.Gosti su poveli u 25. minuti nakon lijepe akcije koju je u pogodak pretvorio Phil Foden.

Bernardo Silva je na desnoj strani sjajno uposlio Rica Lewisa, a 18-godišnji branič je povratnom loptom asistirao do Fodena koji je pogodio za 1:0. U završnici prvog dijela sjajnu priliku je imao Erling Haaland, ali je Janis Blaswich obranio. RB Leipzig u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, no izjednačio je već u trećoj minuti nastavka.

Njemački sastav je izveo brzu kontru, Yussuf Poulsen je fantastično asistirao Loisu Opendu koji se sjurio prema vratima i pogodio uz samu stativu.

"Građani" su ipak u završnici susreta stigli do tri boda golovima Juliana Alvareza u 84. minuti, te Jeremyja Dokua (90+2). Joško Gvardiol je za City protiv svog bivšeg kluba igrao cijeli susret, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Video: RB Leipzig - Manchester City 

U istoj skupini odlučni utakmicu su odigrali Crvena Zvezda i Young Boys. Zvezda je vodila 1:0, uz reakciju VAR-a priznat je gol Ndiaye sedam minuta prije ulaska u svlačionice. Na početku drugog dijela Ugrinić je prvo zabio za 1:1, nakon čega je Itten iskoristio penal. Zvezda je stvorila veliki pritisak, golman Young Boys je imao pune ruke posla. Mogla je Zvezda ranije do gola baš kao što su mogli i gosti do trećeg. Na kraju je Bukari efektno pogodio za 2:2.

Video: Zvezda - Young Boys 

U skupini H Barcelona je na gostovanju pobijedila Porto sa 1:0. Barca je povela u posljednjim trenucima prvog dijela nakon velike pogreške Romarija Bara koji je gostima "poklonio" loptu na sredini terena. Uslijedila je munjevita kontra, Ilkay Gündogan je uposlio Ferrana Torresa koji je pogodio za vodstvo katalonskog sastava. Torres je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Roberta Lewandowskog. U posljednjim trenucima gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Gavi.

Kopirati
Drag cursor here to close