Peti trofej u godini dana

City bez problema do titule svjetskog prvaka

City je tako osvojio peti trofej u ovoj godini nakon naslova engleskog prvaka i FA kupa, pobjednika Lige prvaka, te europskog Superkupa.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2023. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dominacija europskih klubova u finalima Svjetskog klupskog prvenstva se nastavlja. Sada je na red došao Manchester City koji je bio više nego uvjerljiv protiv Fluminensea 4:0. Iskusni pomalo veteranski sastav Fluminensea većim dijelom utakmice je izgledao kao nedorasli protivnik oslabljenom prvaku Europe.

Već nakon 40 sekundi Marcelo je prodao jednu loptu nakon koje Ake pogađa stativu, na odbijenoj lopti prvi je bio Julian Alvarez, koji ju je prsima gurnuo u mrežu i postigao najbrži gol u povijesti ovog takmičenja. Na 2:0 momčad Pepa Guardiole otišla je u 27. minuti. Udarac Phila Fodena skrenuo je brazilski branič Nino, kojemu se piše autogol.

Još dva pogotka City je postigao u drugom poluvremenu. Prvo je u 72. minuti Kovačić oteo jednu loptu blizu protivničkog gola i proslijedio je do Alvareza, a on je preciznim dodavanjem pronašao Fodena, koji nije imao težak zadatak. Konačnih 4:0 postavio je Alvarez svojim drugim golom. Na asistenciju Matheusa Nunesa lijepo si je stvorio prostor za udarac i neobranjivo pogodio. Oba hrvatska reprezentativca nastupila su za engleski sastav, iako su počeli kao rezerve. Kovačić je u igri bio od 60. minute, a Joško Gvardiol ušao je 14 minuta kasnije.

Kovačić je postao prvi igrač ikada s naslovom svjetskog klupskog prvaka u dresovima tri različita kluba. Ranije je ovo natjecanje osvajao kao igrač Real Madrida (dvaput) te Chelseaja. City je tako osvojio peti trofej u ovoj godini nakon naslova engleskog prvaka i FA kupa, pobjednika Lige prvaka, te europskog Superkupa.

Pobjednici Afričke lige prvaka, nogometaši egipatskog Al Ahlyja, osvojili su treće mjesto na turniru klupskog Svjetskog prvenstva koji u petak završava u Saudijskoj Arabiji, a u utakmici za broncu su pobijedili japansku Urawu Red Diamonds s 4:2 (2:1). Igrači Urawe su uspjeli nadoknaditi dva gola zaostatka ali nisu na kraju izbjegli poraz. Tako je Al Ahly po treći put u posljednja četiri izdanja ovog turnira osvojio treće mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close