Velikan Stare dame

Chiellini se oprostio od navijača u remiju Juventusa i Lazija

Još se legendarni Chiellini nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u ultimativnu avanturu u dobi od 37 godina, najvjerojatnije u američkom MLS-u.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2022. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus je u 37. kolu Serie A remizirao 2:2 s Laziom. Utakmicu je osim drame u posljednjim sekundama susreta obilježio i oproštaj kapetana Stare dame Giorgija Chiellinija od torinskih navijača.

Juventus je došao u vodstvo već u 10. minuti nakon što je Vlahović pospremio loptu iza leđa Strakoshe. Nakon ubačaja Morate s lijeve strane Vlahović je zabio glavom za 1:0.

A onda je nastupila 17. minuta... Nekoliko dana nakon što je objavio svoj odlazak iz Juventusa na kraju sezone nakon 17 godina u torinskoj momčadi, kapetan Giorgio Chiellini odigrao je posljednju utakmicu u ponedjeljak pred torinskim gledateljima protiv Lazija.

Chiellinija je nakon 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Torinu. Uz osmijeh, branič je pozdravio suigrače i kapetansku vrpcu povjerio argentinskom napadaču Paulu Dybali, još jednom igraču koji se u ponedjeljak navečer oprostio od torinskih tifosija prije odlaska na kraju sezone.

Zatim je Chiellini napravio počasni krug mašući navijačima dok se utakmica nastavljala.

Europski prvak sa Italijom sa 116 nastupa, koji će se od talijanske reprezentacije oprostiti 1. lipnja tijekom utakmice protiv Argentine u Londonu, najavio je u srijedu odlazak iz Juvea za koji igra od 2005. godine i s kojim je osvojio 19 trofeja.

Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u ultimativnu avanturu u dobi od 37 godina, najvjerojatnije u američkom MLS-u.

Da bi oproštaj kapetana prošao u još veselijem tonu pobrinuo se Morata u 36. minuti. Bljesnula je tad kontra Juventusa koju je povukao Dybala i dodao Cuardadu. Obrana Lazija brzo se vratila, ali nije uspjela zaustaviti Moratu koji prima loptu na vrhu kaznenog prostora i pogađa za 2:0.

U drugom dijelu, točnije u 51. minuti, gosti su uspjeli smanjiti vodstvo Juventusa. Nakon kornera s desne strane loptu je ubacio Cataldi u kazneni prostor, a ona se na nesreću Stare dame odbija od Alexa Sandra za 2:1.

Slavljeničku atmosferu na kraju je pokvario je srpski veznjak Sergej Milinković-Savić golom u sudačkoj nadoknadi. Igrale su se posljednje sekunde susreta kad je bljesnula posljednja kontra na utakmici koju je zaključio srpski reprezentativac golom za bod Lazija.

Lazio je nakon pretposljednjeg kola na petom mjestu s tri boda više od gradskog rivala Rome, Juventus je na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

Kopirati
Drag cursor here to close