Champions League

Chelsea u finalu, velika blamaža Reala

Chelsea se plasirao u finale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom dvoboju u Londonu svladao Real s 2:0. U prvom dvoboju u Madridu bilo je 1:1.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2021. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je očitao nogometnu lekciju Realu u svim segmentima ove igre i uvjerljivo ih svladao u dvije polufinalne utakmice Lige prvaka.

U Londonu je Tuchelova momčad slavila s 2:0, dok je u prvom dvoboju u Madridu bilo 1:1.

Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati englesko finale protiv Manchester Citya.

Za Chelsea će to biti treći finale, a imaju zasad samo jedan naslov iz 2012. godine, dok je Real ostao na rekordnih 13 titula.

Bila je ovo istinska nogometna lekcija, kako iz pozicije trenera Tuchela i Zidanea, tako i glede igrača jednog i drugog tima.

Treba biti realan i kazati kako je ovo bila dominantna i uglavnom jednostrana predstava Chelseaja, odnosno na terenu smo gledali samo jednu momčad, onu u plavim dresovima. Realovo drugo poluvrijeme nije bilo dostojno kluba takve tradicije.

Gotovo je nevjerojatno koliko su igrači iz Madrida podbacili, ne samo energetski, nego i po pitanju htijenja, razumijevanja igre, odgovora na taktiku protivnika - riječju: odavali su sliku tima koji je zalutao u polufinale.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, a Mateo Kovačić nije bio u sastavu domaćina. Iako će Modrić, kao i svi iz Reala, zasluženo dobiti lošu ocjenu, opet se stekao dojam kao da u velikome dijelu utakmice nije imao s kim igrati.

Podsjetimo, u utorak su nogometaši Manchester Cityja u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom terenu svladali Paris SG sa 2:0 te tako potvrdili 2:1 pobjedu iz prvog susreta igranog u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close