Axel Disas

Chelsea s Francuzom potpisao šestogodišnji ugovor

Disasi na Stamford Bridge dolazi iz Monaca, za koji je igrao od 2020. Prema izvoru koji je upoznat s detaljima ovog transfera, Chelsea će Monacu platiti 45 milijuna eura odštete.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2023. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Axel Disas

Francuski 25-godišnji reprezentativni branič Axel Disasi pojačao je Chelsea s kojim je u petak potpisao ugovor do ljeta 2029. godine, objavio je londonski premierligaš.

Disasi na Stamford Bridge dolazi iz Monaca, za koji je igrao od 2020. Prema izvoru koji je upoznat s detaljima ovog transfera, Chelsea će Monacu platiti 45 milijuna eura odštete, objavila je agencija AFP.

Disasi ima četiri nastupa za francusku reprezentaciju s kojom je stigao do finala na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

Središnji branič će se tako pridružiti nekadašnjem suigraču iz Monaca Benoitu Badiashileu, koji je u Chelsea stigao u siječanjskom prijelaznom roku, prenosi Hina.

Disasi je prvi put skrenuo pozornost u dresu Reimsa, za koji je igrao od 2016. do prijelaza u Monaco 2020. S Reimsom je 2018. bio pobjednik Druge francuske lige, a njegov igrački uspon je nastavljen u Monacu u čijem je dresu dogurao i do francuske reprezentacije.

Izbornik Didier Deschamps uvrstio ga je u momčad za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje je debitirao u nacionalnom dresu odigravši cijelu utakmicu protiv Tunisa u grupnoj fazi, a ulazio je u igru na kraju dvoboja u osmini finala protiv Poljske te u finalu protiv Argentine, u kojem su Francuzi poraženi u raspucavanju s 11 metara.

U elitnom razredu francuskog klupskog nogometa sakupio je 130 nastupa.

''Axel je pokazao svoju kvalitetu kroz nekoliko sezona u Francuskoj, što mu je donijelo prepoznatljivost i na međunarodnoj sceni. Spreman je za novi korak u karijeri i oduševljeni smo što će ga napraviti u Chelseaju'', izjavili su u službenom priopćenju na klupskom mrežnom portalu sportski direktori Laurence Stewart i Paul Winstanley.

Ovakvo pojačanje je bilo prijeko potrebno momčadi koju vodi Mauricio Pochettino nakon ozljede francuskog braniča Wesleyja Fofane i odlaska Senegalca Kalidoua Koulibalyja u saudijski Al-Hilal.

Kopirati
Drag cursor here to close