Rasprodaja

Chelsea prodao Havertza Arsenalu, a Mendyja Al-Ahliju

Njemački 24-godišnji reprezentativni napadač Kai Havertz, koji je od 2020. igrao za Chelsea, potpisao je dugogodišnji ugovor s Arsenalom, objavio je aktualni engleski doprvak u srijedu na svojom službenom mrežnom portalu.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2023. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal u priopćenju ne navodi financijske detalje ugovora ni na koliko se njemački nogometaš obvezao nositi dres "Topnika", ali britanski mediji su objavili da će Arsenal za Havertzov transfer iz jugozapadnog u sjeverni dio Londona platiti 65 milijuna funti (oko 75 milijuna eura) te još dodatnih pet milijuna funti bonusa.

"Za mene je iznimno uzbudljivo što se pridružujem sjajnom klubu i što ću biti dio Arsenalove obitelji. Ovaj klub ima tako bogatu povijest i nadam se da možemo ostvariti mnogo toga", izjavio je Havertz u službenom priopćenju na klupskom mrežnom portalu.

Arsenal će biti treći klub 24-godišnjeg Nijemca u njegovoj profesionalnoj karijeri koju je 2016. započeo u Bayeru iz Leverkusena.

Nakon 150 odigranih utakmica i 46 pogodaka u dresu "Apotekara", Havertz je u ljeto 2020. prešao u Chelsea, piše Hina.

Za londonski klub je u svim natjecanjima sakupio 139 nastupa u kojima je postigao 32 gola i imao 15 asistencija. Svakako najvažniji pogodak u plavom dresu postigao je u finalu Lige prvaka 2021. u Lisabonu, kojim je Chelsea svladao Manchester City.

Osim tog trofeja, Havertz je osvojio i naslov klupskog prvaka svijeta te europski Superkup.

Za njemačku reprezentaciju je sakupio 35 nastupa i postigao 13 pogodaka.

Chelsea je u u srijedu ostao i bez senegalskog vratara Edouarda Mendyja koji će od sada braniti mrežu Al-Ahlija u Saudijskoj Arabiji.

I 31-godišnji Mendy je, poput Havertza, na Stamford Bridge stigao 2020. te bio jedna od ključnih figura na putu prema naslovu pobjednika Lige prvaka 2021.

Prema pisanju britanskih medija, Saudijci su za Mendyjev transfer platili 16 milijuna funti (oko 18,5 milijuna eura).

Kopirati
Drag cursor here to close