Kratko se zadržao

Chelsea otpustio trenera Grahama Pottera

"U ime svih u klubu želimo zahvaliti Grahamu Potteru za sve što je napravio za klub. Iznimno ga poštujemo i kao trenera i kao osobu. Oduvijek se ponašao profesionalno i pošteno, i svi smo razočarani njegovim odlaskom", poručuju vlasnici Chelseaja.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Graham Potter više nije trener Chelseaja, objavio je londonski premierligaš.

Potter je s Chelseajem ove sezone stigao do četvrtfinala Lige prvaka u kojemu će igrati protiv Real Madrida, no u Premier ligi je tek na 11. mjestu. U subotu je londonski klub upisao domaći poraz od Aston Ville te su se vlasnici odlučili na smjenu.

Klub sa Stamford Bridgea zahvalio je Potteru na trudu i doprinosu i želi mu sve najbolje u budućnosti.

U klupskom priopćenju navodi se da će momčad voditi Bruno Saltor kao privremeni glavni trener.

Chelsea je tijekom zimskog prijelaznog roka potrošio skoro 400 milijuna eura na pojačanja, no igre koje je momčad prikazivala bile su daleko ispod očekivanja.

"U ime svih u klubu želimo zahvaliti Grahamu Potteru za sve što je napravio za klub. Iznimno ga poštujemo i kao trenera i kao osobu. Oduvijek se ponašao profesionalno i pošteno, i svi smo razočarani njegovim odlaskom. Sada se moramo fokusirati na ostatak sezone i zajedno s našim navijačima pružiti podršku Bruni. Očekuje nas još deset utakmica u Premier ligi i četvrtfinale Lige prvaka i uložit ćemo maksimalni trud i angažman u svaku od tih utakmica", poručili su u priopćenju suvlasnici Chelseaja Todd Boehly i Behdad Eghbali.

Potter je 8. rujna 2022. imenovan glavnim trenerom Chelseaja, potpisavši petogodišnji ugovor i naslijedivši Thomasa Tuchela.

Među najvećim kandidatima za klupu bivšeg europskog prvaka su Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane, Luis Enrique, Julian Nagelsmann i Brendan Rodgers.

Kopirati
Drag cursor here to close