Na svojoj stranici

Chelsea objavio gubitak od 182 milijuna eura

Aktualni europski nogometni prvak Chelsea zabilježio je gubitak od 182 milijuna eura u protekloj financijskoj godini koja je završila 30. lipnja, objavili su "Bluesi" na svojoj stranici.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je objavio kako su gubici uglavnom uzrokovani smanjenjem profita od prodaje igrača, ali i zbog nedostatka prihoda na dan utakmica, nakon što je navijačima bio zabranjen dolazak na stadion zbog pandemije korona virusa. Dodajmo kako je Chelsea u prethodnoj financijskoj godini, prije pandemije, ostvario dobit od 47 milijuna eura.

Ukupni promet povećao se na 518 milijuna eura, sa 486 milijuna, potaknut uspjehom kluba u Ligi prvaka. Međutim, utjecaj pandemije je rezultirao minusom od 182 milijuna eura.

"Pandemija Covid-19 imala je ozbiljan utjecaj na sposobnost Kluba da ostvari prihode. Da nije bilo utjecaja pandemije komercijalni prihod, prihodi od prijenosa utakmica i prihodi na dan utakmice, ove godine bi vjerojatno po prvi put srušili razinu prometa od 500 milijuna funta (596 milijuna eura)," objavili su sa Stamford Bridgea, prenosi Hina.

Jedini tok prihoda koji je pokazao porast u odnosu na prethodnu godinu je prihod od emitiranja koji je porastao sa 217 milijuna eura na 325 milijuna. Ovo povećanje potaknuto je uspjehom kluba u Ligi prvaka, ali i zbog kasnog završetka sezone Premijer lige.

"Pandemija je drugu godinu zaredom imala ozbiljan utjecaj na prihode kluba. Značajan prihod je izgubljen zbog većine utakmica koje su se igrale iza zatvorenih vrata, no uspjehom u Ligi prvaka uspjeli smo nadoknaditi veliki utjecaj pandemije na naše prihode. Da nije bilo utjecaja pandemije na prihod od dana utakmice, uvjereni smo da bismo ove godine ostvarili rekordan promet," kazao je predsjednik Bruce Buck.

Kopirati
Drag cursor here to close