Liga prvaka

Chelsea nagrdio Juventus; Luda utakmica Atalante s Young Boysima

Chelsea je u derbiju večeri u sklopu petog kola Lige prvaka na Stamford Bridgeu svladao Juventus s uvjerljivih 4:0, osiguravši plasman u osminu finala.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2021. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea, aktualni pobjednik Lige prvaka, pobijedio je u Londonu Juventus izmimo uvjerljivo (4:0), čime je uz torinski klub iz skupine H osigurao prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka.

Obje momčadi uoči zadnjeg kola imaju po 12 bodova (četiri pobjede i poraz iz međusobnog ogleda), što je neuhvatljivo za ostatak društva iz skupine.

Chelsea je odigrao sjajnu utakmicu te je posve zasluženo pobijedio za skok na prvo mjesto. Od četiri pogotka posebno treba izdvojiti drugi, kada je James iz poluvoleja rasparao gostujuću mrežu, ali i treći, kada je sjajnu akciju okončao Hudson-Odoi.

Pogađali su još Chalobah i Werner.

U drugom ogledu ove skupine Malmö je upisao prvi bod. Na domaćem terenu je odigrao 1:1 protiv Zenita iako je u završnici imao igrača više, ali je i primio pogodak u 92. minuti iz jedanaesterca (Rakicki).

Nakon što je Manchester United pobijedio Villarreal u gostima s 2:0, golovima Cristiana Ronalda i Sancha u završnici utakmice, u toj skupini F je Atalanta imala priliku izbiti na drugo mjesto pobjedom u Bernu kod Young Boysa.

Atalanta je dva puta vodila (1:0 i 2:1), ali se na kraju spašavala od poraza. U 87. minuti je u igru ušao Muriel te je u istoj minuti zabio iz slobodnog udarca za konačnih 3:3.

Atalanta time nije izgubila šansu za drugo mjesto, ali u posljednjem kolu mora pobijediti Villarreal na domaćem terenu jer trenutačno zaostaje jedan bod.

Nakon ovog rezultata Young Boysi, koji gostuju na Old Traffordu, više ne mogu do drugog mjesta.

Mario Pašalić je za goste igrao do 71. minute, a dvadeset minuta ranije je spustio loptu za Palomina koji je u tom trenutku pogodio za vodstvo 2:1 Atalante. U strijelce se za Božicu upisao i Zapata.

Za švicarsku ekipu pogađali su Siebatscheu, Sierro i Hefti.

Kopirati
Drag cursor here to close