Vreće novca

Chelsea je ove sezone potrošio suludi iznos samo na trenere

Čak 50 milijuna eura potrošio je londonski Chelsea ove sezone na odštete i otpremnine svojih trenera.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2023. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualna sezona u Chelseaju mogla bi godinama unaprijed poslužiti kao savršen primjer pretjerane potrošnje novaca od strane jednog nogometnog kluba.

Novi vlasnik Todd Boehly porušio je sve rekorde po pitanju odšteta za razna pojačanja koja su u dva prijelazna roka dovedena, no ništa od toga nije donijelo rezultat.

Zapravo, prilika za njega još uvijek se nalazi u Ligi prvaka, gdje Bluese već idućeg tjedna čeka ogled dva posljednja prvaka Europe, protiv Real Madrida.

U ta dva susreta uvesti će ih treći menadžer ove sezone, Frank Lampard, koji je potpisao ugovor na tri mjeseca, odnosno do kraja lipnja. I sama ta činjenica zapravo je dokaz svog organizacijskog kaosa kakav se događa u velikom klubu, piše Gol.hr.

Lampard je po mišljenju navijača najveća igračka legenda kluba, ali i čovjek kojeg su doslovno otjerali s klupe. Prije toga čak su ga trpjeli dulje nego što bi bilo kojeg drugog trenera.

Inače, jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometa je za godinu i pol dana kao trener vodio Plavce na 84 utakmice u svim natjecanjima, upisavši 44 pobjede, 17 neodlučenih susreta i 23 poraza.

Kasnije se Lampard nije snašao ni na klupi Evertona, gdje su mu ranije ove godine pokazana izlazna vrata.

Inače, vlasnik kluba Boehly je na menadžere ove sezone potrošio 50 milijuna eura.

Odšteta Thomasu Tuchelu bila je 11, Brightonu je za angažman Grahama Pottera uplaćeno 25 milijuna, a onda je 15 milijuna završilo na Potterovom računu kao odšteta za njegov otkaz.

Što može napraviti Lampard, koji kao privremeni trener objektivno nema preveliku motivaciju, znat će se za koji mjesec. Međutim, evidentno je da na Stamford Bridgeu i dalje vlada kaos, pogotovo onaj trenerski.

Na društvenim mrežama pojavio se veliki broj šala na račun Lamparda, jer fanovi, kako izgleda, ne vjeruju u njegove trenerske vještine.

Kopirati
Drag cursor here to close