Nakon sastanka u Grčkoj

Čeferin: Dosta je nasilja

"Oni nisu navijači. Oni samo koriste nogomet za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke, nego cijele Europe. Moramo iskorijeniti taj karcinom iz društva", poručio je Čeferin
Sport / Nogomet | 16. 08. 2023. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prošli tjedan u Ateni u navijačkim neredima ubijen navijač atenskog AEK-a, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozvao je u srijedu na "uklanjanje raka huliganstva".

"Tužni smo i bijesni zbog ovih strašnih stvari koje su se dogodile, zbog ovog besmislenog nasilja. Bijesni smo jer neki koriste nogometne utakmice za nasilje. Zamislite kakva osoba morate biti da napadnete nekog jer nosi dres drugog kluba", rekao je Čeferin u Grčkoj te dodao.

"Ne zovite ih nogometnim navijačima. Oni nisu navijači. Oni samo koriste nogomet za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke, nego cijele Europe. Moramo iskorijeniti taj karcinom iz društva.

Krivci će biti pronađeni i kažnjeni za ovo ubojstvo, podržao je sa svoje strane grčki premijer, koji je također zatražio da se uspostavi "europski mehanizam za suprotstavljanje nasilju na stadionima i njihovo učinkovito kažnjavanje.

Grčko pravosuđe u nedjelju je optužilo i odredilo pritvor protiv 105 osoba optuženih za sudjelovanje u incidentima.

Trenutno se provodi analiza mobitela uhićenih hrvatskih navijača, javljaju grčki mediji.

A već nekoliko dana su analizirani DNA uzorci i danas bi trebali biti objavljeni rezultati usporedne analize optuženika i žrtve.

Grčki premijer također je istaknuo da se s četvoricom predsjednika glavnih grčkih klubova dogovorio da "policija djeluje na stadionima i može kontrolirati ulaze".

Kopirati
Drag cursor here to close