Vraća se nogomet?!

Čeferin: Bolje igrati bez gledatelja nego uopće ne igrati

"Ako ne uspijemo zatvoriti sezonu, tada će ekonomska šteta klubovima biti nezamisliva, ali još uvijek čekamo dopuštenje vlasti da se utakmice održavaju bez navijača'', poručio je Čeferin.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2020. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin poručio je da će prekinuta nogometna sezona biti nastavljena.

"Ako ne uspijemo zatvoriti sezonu, tada će ekonomska šteta klubovima biti nezamisliva, ali još uvijek čekamo dopuštenje vlasti da se utakmice održavaju bez navijača. Naravno, to nije baš dobra opcija, ali je bolje nego zaustaviti sezonu", rekao je Čeferin.

Dakle, utakmice će se igrati bez gledatelja, ali će nogomet ipak krenuti.

"Primarni cilj je zdravlje navijača, uprave i igrača, tako da mislim da možemo nastaviti igrati s praznim stadionima i iskoristiti sezonu do kraja. U ovim teškim trenucima razvoj utakmica donio bi neko zadovoljstvo ljudima, iako bi ih gledali samo na TV-u", naglasio je predsjednik UEFA-e, pa dodao.

"Prvenstva i turniri mogla bi se igrati paralelno. Međutim, ne postoji krajnji datum do kojeg bi nužno trebalo doći do finala Lige prvaka i Europa lige. Sve ovisi o tome kada će se nogomet opet pokrenuti. Reprezentacije bi mogle sljedeći put zaigrati u rujnu".

Tako bi se sezone trebala završiti u lipnju ili najkasnije kolovozu. Dakle, rujan i listopad ne dolaze u obzir.

"Sve ovisi o tome kad će nogomet krenuti. No, putovanje do rujna ili listopada ne čini se održivom cestom. To bi imalo snažan utjecaj na kalendar sezone 2020/21", zaključio je Čeferin.

Kopirati
Drag cursor here to close