Nastavak prvenstava

UEFA organizira novi sastanak sa liderima nacionalnih saveza

U sljedećim danima uslijedit će sastanci sa 55 lidera nacionalnih saveza članova UEFA-e i dužnosnicima klupskog nogometa.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2020. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometn federacija (UEFA) sljedećeg tjedna će organizirati drugi krug razgovora sa liderima nacionalnih saveza kako bi pronašli rješenje za prekinuta natjecanja zbog globalne pandemije novog koronavirusa, prenosi Anadolija.

Izvršni odbor UEFA-e trebao bi se sastati 23. travnja video vezom. U sljedećim danima uslijedit će sastanci sa 55 lidera nacionalnih saveza članova UEFA-e i dužnosnicima klupskog nogometa.

UEFA daje prednost završetku natjecanja u nacionalnim ligama i kupovima. Jedan od prijedloga za nepredviđene situacije je da se utakmice nastave u srpnju i kolovozu i da se odrede sudionici Lige prvaka i Lige Europe sljedeće sezone.

Ovosezonsko natjecanje u Ligi prvaka i Ligi Europe moglo bi se nastaviti nakon što budu poznati nacionalni prvaci.

Izvršni odbor UEFA-e prošlog mjeseca je za 2021. odgodio Europsko prvenstvo, koje se trebalo igrati na ljeto ove godine. Također, otkazana su i sva ostala natjecanja pod okriljem UEFA-e, među kojima i dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koji su trebali igrati Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija i Kosovo.

Kopirati
Drag cursor here to close