Ništa trofeji, ništa emocije

Carrick ili ono kad si vojnik kluba

"Ovdje sam proveo najbolje dane u karijeri. Kad sam prvi put potpisao prije 15 godina, ni u najluđim snovima nisam mogao očekivati da ću osvojiti toliko trofeja. Nikad neću zaboraviti fantastične uspomene" rekao je na rastanku Carrick.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2021. u 11:45 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ljeta 2006. do 2. prosinca ove godine Michael Carrick bio je član Manchester Uniteda. Kao igrač je u tih osam godina osvojio pet naslova prvaka, Ligu prvaka i Europsku ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, dva liga kupa i šest superkupova.

Iz naše perspektive, rekli bi smo da mora imati neko "mjesto" u klubu", neku funkciju, barem trener u omladinskom pogonu, nešto. Međutim, u onom trenutku kada je nogomet postao biznis, emocije su izgubile na važnosti.

Carrick je ostao u klubu, radio u stručnom stožeru Joséa Mourinha, a potom i Olea Gunnara Solskjaera. Nakon što je Norvežanin podigao sidro, krenula je potraga za novim čovjekom na klupi Uniteda. Iako je tu bio Carrick, iako je odradio tri teške utakmice kao samostalni trener i niti jednu nije izgubio, a igrao je protiv Villarreala, Chelseja, Arsenala. Znači nisu to bile tamo neke prijateljske utakmice.

Međutim, u Manchesteru su odlučili dovesti čovjeka koji je više u posljednje vrijeme bio direktor, sportski, pa savjetnik, Ralfa Ragnicka. I to kao privremeno rješenja do kraja ove sezone. Carricku nakon svega neće ostati ništa. Samo uspomene, jer nogomet danas tako izgleda, nogomet tako funkcionira. Jer braća Glazer imaju i drugih poslova, njima nije United prvi i jedini. Vjerojatno niti jedan od njih nikada nije upoznao Carricka.

"Ovdje sam proveo najbolje dane u karijeri. Kad sam prvi put potpisao prije 15 godina, ni u najluđim snovima nisam mogao očekivati da ću osvojiti toliko trofeja. Nikad neću zaboraviti fantastične uspomene i kao igrač i kao član stručnog stožera" rekao je Carrick pa nastavio:

"Nakon puno razmišljanja, odlučio sam da je sad pravo vrijeme da napustim klub. Hvala svim igračima i trenerskom osoblju s kojima sam satima radio, sjajna su skupina ljudi i sklopio sam neka dugotrajna prijateljstva. Jesam i uvijek ću biti navijač Manchester Uniteda i dolaziti na utakmice koliko god budem mogao. Želim Ralfu, njegovom timu, igračima i navijačima sve najbolje u budućnosti, veselim se što ću ih podržavati kao navijač".

Odluka nije bila laka, rekao je:

"Htio sam odmor nakon kraja igračke karijere, ali nije se dogodio. Sad je pravo vrijeme da to napravim i napravio sam to u pravom trenutku", objasnio je Carrick.

Kopirati
Drag cursor here to close